Cate Blanchett, Joey King in Awkwafina so po mnenju modnih poznavalcev s svojo izbiro najbolj
Cate Blanchett, Joey King in Awkwafina so po mnenju modnih poznavalcev s svojo izbiro najbolj "zadele". Foto: Reuters/AP

Prva v seriji je podelitev zlatih globusov, ki velja za bolj sproščeno in drzno med "glavnimi" rdečimi preprogami zime. Nekatere zvezdnice tudi tokrat niso razočarale, spet druge pa so "za vsak primer" raje posegle po sicer čisto primernih, a pretežno dolgočasnih večernih toaletah.

Sorodna novica Zlata globusa za Tarantinovo elegijo Hollywoodu in vojno dramo 1917

Modna biblija Vogue je na prvo mesto najbolje oblečenih odločno postavila Cate Blanchett v s kristali posuti kreaciji Mary Katrantzou, ki jo dopolnjujejo pahljačasti rumeni rokavi, kar daje obleki "obenem futurističen in klasičen" videz, so zapisali. Za podobno strateško odkrito/zakrito kreacijo se je odločila tudi Kerry Washington, ki jo je oblekel Joseph Altuzarra.

Pri Vogueu niso skoparili niti s pohvalami na račun mlajše generacije: največji aplavz si po njihovem mnenju za svojo izbiro Diorjeve kreacije zasluži Awkwafina, 20-letni Joey King pa so čestitali za drzno, zapomnljivo, obenem pa elegantno kreacijo Iris van Herpen. Številne poglede je pritegnila tudi Priyanka Chopra ‒ a bolj kot obleka sama je poznavalske poglede pritegnila njena več kot dva milijona evrov vredna diamantna ovratnica.