Fabian Ruiz je z izjemnim strelom odločil prvo polfinalno tekmo na San Siru. Foto: Reuters
Fabian Ruiz je z izjemnim strelom odločil prvo polfinalno tekmo na San Siru. Foto: Reuters

Španski vezist si je izmenjal dvojno podajo z Giovannijem Di Lorenzom, nato pa si je žogo naravnal na levico in jo z roba kazenskega prostora poslal tik ob vratnici v mrežo. Vratar Daniele Padelli, ki je branil namesto poškodovanega Samirja Handanovića, je bil nemočen.

V prvem polčasu so bili igralci Interja popolnoma brez idej. Zelo se je poznalo, da so v nedeljo porabili ogromno energije za preobrat na mestnem derbiju proti Milanu, ki so ga dobili s 4:2 po zaostanku z 0:2. Napoli je imel premoč na sredini igrišča, vendar v prvem polčasu ni zadel. Dries Mertens in Piotr Zielinski sta zapravila najlepši priložnosti.

Trener Interja Antonio Conte je po prejetem zadetku v igro poslal Christiana Eriksena in Alexisa Sancheza. Črno-modri so pritisnili v zadnjih minutah, najlepšo priložnost pa je imel Danilo D'Ambrosio v 94. minuti, ko je prišel do strela, vendar je vratar Napolija David Ospina preprečil izenačenje.

Izbranci Gennara Gattusa, ki so na lestvici Serie A na zelo skromnem 11. mestu, imajo 5. marca na povratni tekmi lepo priložnost, da se prebijejo v finale.

Polfinale, prvi tekmi:
INTER – NAPOLI 0:1 (0:0)
Ruiz 57.

Inter vs Napoli( id: 20847404 datum: 13.1.2020)

Handanović (Inter) je poškodovan.

Povratna tekma bo 5. marca.


Četrtek ob 20.45:
MILAN – JUVENTUS
Povratna tekma bo 4. marca.