Plača Lionela Messija po poročanju Asa v tej sezoni znaša 34 milijonov evrov. Foto: Reuters
Plača Lionela Messija po poročanju Asa v tej sezoni znaša 34 milijonov evrov. Foto: Reuters

"V zadnjem času je bilo veliko povedanega in napisanega o plačah igralcev Barcelone v teh kriznih časih. Najprej bi rad razjasnil, da smo bili vedno za znižanje plač, saj se zavedamo, da smo v izrednih razmerah. Vedno smo bili igralci prvi, ki smo priskočili klubu na pomoč," je na Instagramu sporočil Messi.

"Ni nas presenetilo, da bo klub proučil položaj in naredil nekaj, da se znebi pritiska, nastalega v času krize. Do dogovora je prišlo nekaj pozneje, ker smo iskali formulo, da pomagamo klubu in delavcem v klubu v teh težkih časih. Dogovorili smo se, da bodo v času izrednih razmer naše plače nižje za 70 odstotkov. Poleg tega bomo dodatno prispevali denar, da bodo delavci kluba lahko prejemali polna plačila. Naša prioriteta je bila, da pomagamo klubu in da vidimo, koga je ta kriza najbolj prizadela. Zato je vse skupaj trajalo nekoliko dlje," je še dodal Messi in zapis končal z vzklikom: "Naj živi Barca in naj živi Katalonija."

O znižanju plač v Barceloni je bilo v zadnjem času veliko polemik, saj naj bi igralci prejšnji teden 70-odstotni rez zavrnili.

Letni plačni proračun prve ekipe Barcelone je po poročanju Asa 391 milijonov evrov.