Lani je na Vuelti slavil Primož Roglič, ki letos upa, da mu bo to uspelo na Touru. Foto: EPA
Lani je na Vuelti slavil Primož Roglič, ki letos upa, da mu bo to uspelo na Touru. Foto: EPA

Svetovna kolesarska zveza (UCI) je tudi uradno potrdila nov termin Dirke po Franciji, ki bo namesto od 27. junija do 19. julija zdaj na sporedu od 29. avgusta do 20. septembra.

"Izvedba dirke po Franciji v najboljših možnih pogojih je dobila osrednje mesto v kolesarski finančni sliki in njeni izpostavljenosti, tu gre predvsem za ekipe, ki s to dirko največ pridobijo, saj so takrat najbolj vidne," pravijo pri Uciju.

Sorodna novica Svetovna serija

Iz Toura na SP v Švico
20. septembra se bo, tako, kot je bilo prvotno predvideno, v Švici začelo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Program je nespremenjen.

Po svetovnem prvenstvu je predvidena kolesarska Dirka po Italiji, ki bi ji sledila kolesarska Dirka po Španiji. Natančnejših terminov Gira in Vuelte Uci ni sporočil.

Sorodna novica Tour uradno prestavljen, na sporedu naj bi bil septembra

Po poročanju španskega časopisa El Pais se organizatorji Vuelte zanimajo za termin med 3. in 25. oktobrom, torej v istem terminu, kot bi potekal Giro. Težko je verjeti, da bosta obe tritedenski dirki potekali hkrati. Še najbolj verjetno je, da bi obe nekoliko skrajšali in bi se izvedli ena za drugo.

Napovedana izvedba vseh petih spomenikov
Svetovna kolesarska zveza je za termin državnih prvenstev določila 22. in 23. avgusta. Ne misli se odpovedati evropskemu prvenstvu, prav tako ne enodnevnim kolesarskim klasikam, še posebej spomenikom, kot so Milano-San Remo, Po Flandriji, Pariz-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege in Po Lombardiji. Datumi bodo določeni pozneje.

Do avgusta brez svetovne serije
Moratorij brez cestnih dirk je podaljšan do 1. julija, brez dirk svetovne serije pa do 1. avgusta.

Medtem se je odzval zmagovalec Toura leta 2018 Geraint Thomas, ki podpira vsakršno izvedbo Dirke po Franciji, četudi brez gledalcev. "Tour je vrhunec kolesarskega športa. Če je varen za izvedbo, bo to izjemna novica za vse. Hkrati bo treba paziti, gre za 180 kolesarjev, in z drugimi organizacijskimi delavci se bo ta številka povzpela na tisoč ljudi," je povedal Thomas.

Kolesarji zadovoljni z novim terminom Toura