Liga NBA je prekinjena od 11. marca. Foto: Reuters
Liga NBA je prekinjena od 11. marca. Foto: Reuters

"Glede na poročila, ki jih dobivam, in zdravstveno stanje v državi, smo ugotovili, da v tem trenutku ne moremo sprejeti nikakršne odločitve," je po videokonferenci odbora lige povedal Silver. Dodal je, da pozorno spremljajo krivuljo okuženih in možnost večjega števila testiranj do takrat, ko bo prišlo cepivo.

"Proučujemo vrsto dejavnikov, a trenutno je preveč negotovosti, da bi si lahko pomagali pri sprejemanju odločitev. Osnova, iz katere izhajamo, je zdravje športnikov," je dejal Silver in potrdil, da je v igri več scenarijev, tudi zamik naslednje sezone, če bi bilo potrebno.

"Težko je, ker ne morem odgovoriti na vaša vprašanja. Vse se hitro spreminja in morda bomo čez nekaj tednov v popolnoma drugačnem položaju. Tudi zato sem že prej povedal, da aprila ne bomo prinašali nobenih odločitev. Moram tudi jasno povedati, da to ne pomeni, da bomo 1. maja prinesli rešitev," je povedal Silver.

Po njegovih besedah je okuženih več kot sedem košarkarjev v Ligi NBA, kar je bila do zdaj uradno znana številka. O imenih zaradi varovanja zasebnosti ni želel govoriti.

Medtem sta se vodstvo lige in sindikat igralcev dogovorila o 25-odstotnem znižanju plač od 15. maja naprej. Igralci bi lahko, če se sezona ne bo nadaljevala, ostali brez četrtine sezonskega prihodka.