Tadej Pogačar se je moštvu UAE pridružil lani, pred tem pa je nastopal za ekipo Rog-Ljubljana. Foto: Bettini in osebni arhiv Tadej P.
Tadej Pogačar se je moštvu UAE pridružil lani, pred tem pa je nastopal za ekipo Rog-Ljubljana. Foto: Bettini in osebni arhiv Tadej P.

"Vesel sem, da lahko nadaljujem sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates. Tukaj sem postal profesionalec. V ekipi se počutim zelo prijetno. Verjamem v ekipo in želim si biti del tega ambicioznega projekta. Prihodnjih pet let bo bistvenih za razvoj ekipe in moje kariere. Upam, da bodo uspešna," je po podaljšanju pogodbe z ekipo iz Združenih arabskih emiratov dejal 21-letni Pogačar, ki je lani na Vuelti navdušil s tretjim mestom, zmagami na treh etapah in osvojeno belo majico.

Matar Suhail Al Jabhuni Al Daheri, predsednik oddelka Emirates, je ob tem poudaril: "Naša ekipa ima dolgoročen načrt in veseli smo, da se je tako nadarjen mladenič, kot je Tadej, zavezal našemu projektu. Smo mlada, a zelo ambiciozna ekipa. Cilj ni le zmaga na najpomembnejših dirkah po svetu, temveč tudi promocija zdravega načina življenja v Združenih arabskih emiratih. Tadej nam bo pomagal na oba načina, saj ljudje v UAE dobesedno obožujejo ekipo in njene kolesarje."

Navdušen je bil tudi direktor ekipe Mauro Gianetti, ki je zelo hvalil mladega Slovenca: "Na obeh straneh je bila pripravljenost ponovno podaljšati pogodbo, ki je bila prvič obnovljena do konca leta 2023. Pogačar predstavlja vrsto kolesarja, ki bi si ga želela vsaka ekipa. Je nadarjen, z močno voljo za vsakodnevno učenje. To so vrednote, ki ga bodo ponesle v sam vrh svetovnega kolesarstva. Tadej je osvojil vse, ne le s svojimi rezultati, temveč tudi s svojim odnosom do športa in z osebnostjo. Drugo je bilo le še stvar papirologije."