Cristiano Ronaldo se je zelo trudil, a ni imel svojega večera. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je zelo trudil, a ni imel svojega večera. Foto: Reuters

Prva tekma je bila odigrana 13. februarja na San Siru, končala pa se je z remijem (1:1). Obe ekipi sta bili po trimesečnem premoru oslabljeni. Pri stari dami so manjkali Gonzalo Higuain, Giorgio Chiellini in Aaron Ramsey. Pri Milanu se je najbolj poznalo, da je poškodovan Zlatan Ibrahimović.

Ronaldo z bele točke v okvir vrat
Po četrt ure igre je branilec Andrea Conti z roko odbil žogo pred Cristianom Ronaldom. Igra se je nadaljevala, a se je kmalu oglasil videosodnik. Svetoval je glavnemu delivcu pravice Danieleju Orsatu naj si pogleda posnetek ob stranski črti. Hitro je bilo jasno, da se je Conti dotaknil žoge z roko in vplival na potek akcije, zato je imel Juventus na voljo najstrožjo kazen. Cristiano Ronaldo je zadel notranji del vratnice in ostalo je pri 0:0.

Velika neumnost napadalca Rebića
Milančani so žogo izbili proti sredini igrišča, prišla je do Danila, ki pa ga je napadalec Milana Ante Rebić pokosil z visoko dvignjeno nogo. Orsato je Hrvatu takoj pokazal rdeči karton in težave za Milan so se le še povečale. Do konca prvega polčasa je imel Juventus veliko premoč, predvsem Ronaldo pa je bil večkrat nenatančen pri strelih od daleč.

Taktični boj v drugem polčasu
Torinčanom je zadostoval remi brez golov in tudi v nadaljevanju je potekal taktičen boj na sredini igrišča. Po uri igre je trener Juventusa Maurizio Sarri v igro poslal Samija Khediro, Adriena Rabiota in Federica Bernardeschija. Serijski italijanski prvaki so stavili na visoko posest žoge (58:42 odstotkov). Milan je čakal na priložnost iz prekinitev. Razmerje v kotih je bilo kar 13:1, a prav iz edinega kota je branilec Simon Kjaer v 79. minuti zapretil z glavo, a je žoga zletela mimo vrat.

Torinski klub bo v finalu igral proti boljšemu iz sobotnega obračuna med Napolijem in milanskim Interjem. Neapeljčani so na prvi tekmi premagali klub Samirja Handanovića z 1:0.

Ante Rebić je bil izključen že v 17. minuti. Foto: Reuters
Ante Rebić je bil izključen že v 17. minuti. Foto: Reuters

Naslednji konec tedna se bo nadaljevala Serie A
Italija je bila središče pandemije koronavirusne bolezni 19, zato je zares velik uspeh, da se bo Serie A lahko odigrala do konca. Prvenstvo se bo nadaljevalo naslednji teden po novih karantenskih smernicah. Italijanski mediji so poročali, da je tehnično-znanstveni odbor CTS-ja ugodil pritožbi italijanske nogometne zveze (FIGC) na prvotni protokol, ki je predvideval 14-dnevno karanteno za celotno ekipo, tudi če je zgolj ena oseba pozitivna na covid-19.

Po novem bo moral – podobno kot v Nemčiji, Angliji in Španiji – v karanteno le tisti, ki bo pozitiven na testiranju. Preostale bodo redno testirali, a jim bo dovoljeno vaditi in igrati.

Polfinale, povratni tekmi:
JUVENTUS - Milan 0:0 1:1
RK:
Rebić 17./Milan
Ronaldo (Juventus) je v 16. minuti z 11-m zadel vratnico.

Juventus: Buffon, Danilo (86./Cuadrado), Bonucci, de Ligt, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić (62./Khedira), Matuidi (62./Rabiot), Douglas Costa (63./Bernardeschi), Dybala, Ronaldo.

Milan: G. Donnarumma, Conti (88./Saelemaekers), Kjaer, Romagnoli, Calabria (88./Laxalt), Kessie (82./Krunić), Bennacer, Lucas Paqueta (82./Colombo), Bonaventura (52./Rafael Leao), Calhanoglu, Rebić.

Sodnik: Daniele Orsato


Sobota ob 21.00:
NAPOLI - INTER 1:0

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo v sredo, 17. junija, v Rimu.