Dušan Kosić in sodelavci si želijo uvrstitve v 2. krog, kjer Celjane čaka boljši iz skandinavskega dvoboja Molde - Kups Kuopio. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić in sodelavci si želijo uvrstitve v 2. krog, kjer Celjane čaka boljši iz skandinavskega dvoboja Molde - Kups Kuopio. Foto: www.alesfevzer.com

Na obveznem testiranju za novi koronavirus pred odhodom v Budimpešto so bili vsi testi nogometašev negativni, slovenski prvaki pa so se tja odpravili v torek po kosilu s čarterskim poletom iz Ljubljane.

Ko se zgodi, kar se je Celjanom, finančno pomaga Evropska nogometna zveza (Uefa), kluba pa si razdelita stroške. Toda selitev na Madžarsko je bila za državne prvake vseeno logistični zalogaj. Tekmo z Irci bodo odigrali na stadionu Ujpesta za 15.000 gledalcev, ki nosi ime po madžarski nogometni legendi Ferencu Szuszi.

"Problem je protokol, kar se tiče covida-19. Tu je res veliko poudarka oziroma 90 odstotkov vsega. Treba je bilo označit vse cone in kje se kdo lahko giba. Moram reči, da je bil delegat zelo strikten," je povedal tehnični direktor Celja Sebastjan Gobec.

Gobec napoveduje pragmatično igro Celjanov

Tekma s 14-kratnim irskim prvakom iz Dundalka bo za Celjane 16. v evropskih pokalih, prva, odkar je v knežjem mestu trener Dušan Kosić.

"Lahko, da bo trener pregorel (smeh). Ne, oni (igralci, op. a.) ne bodo pregoreli, morda bom jaz, če bom spet klečal na tleh kot na zadnji tekmi prvenstva proti Olimpiji (smeh). Oni ne, oni so pravi. Edino tremo imam pred Slovenijo, da pokažemo, da smo pravi. Ne želim, da gremo v prvem krogu ven," je na petkovi novinarski konferenci v Celju povedal Kosić.

"Fantje so bili do zdaj skoncentrirani, zbrani. Zavedamo se, da nimamo nekih izkušenj na tej ravni, a so bila naša zadnja tri leta usmerjena v to, da smo mednarodno konkurenčni. Veselimo se srede, poskusili bomo pokazati najboljši obraz. Vse, kar bo manj od tega, da bomo 100-odstotno angažirani, je v Evropi lahko hitro kaznovano. Vem, da fantje to vedo in da bomo dostojno zastopali Slovenijo," je dodal.

Kosić: Imam tremo, saj si res ne želim izpada v prvem krogu

Pričakovanja je predstavil tudi kapetan Mitja Lotrič: "Verjamemo vase, da lahko tudi v Evropi pokažemo, iz kakšnega testa smo. Veseli me, da smo ostali v nespremenjeni zasedbi. Tekma bo zelo težka, vem pa, da če bomo pravi, zbrani in z glavo pri stvari ter če bomo počeli to, kar smo počeli skozi celotno sezono, tudi rezultat ne bo izostal."

Celjani so imeli zaradi zamude krajši trening. Ne slovenski ne irski prvaki niso dajali izjav. V ekipi Dundalka, ki je v zadnjih šestih letih osvojila pet državnih naslovov, v tekočem prvenstvu pa je po osmih krogih tretja, igra Nathan Oduwa, nekdanji igralec Olimpije.

Lotrič pričakuje, da je lahko ena tekma prednost za Celje

S fanti se pogovarjamo o tem, da v sredo ne igramo več zase in za Celje, ampak za Slovenijo.

Dušan Kosić

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 1. krog

Sreda ob 19.00 (Budimpešta):
CELJE - DUNDALK (IRS)

QARABAG - Sileks (MKD) 4:0 (2:0)
LEGIA VARŠAVA - Linfield 1:0 (0:0)
DINAMO BREST - Astana 6:3 (4:1)
CELTIC - KR Reykjavik 6:0 (3:0)
CRVENA ZVEZDA - Europa (GIB) 5:0 (2:0)

Sreda:
MOLDE - KUPS KUOPIO
FLORA TALIN - SUDUVA (LIT)
KI KLAKSVIK (FRO) - SLOVAN BRATISLAVA
FERENCVAROS - DJURGARDENS
ŠERIF TIRASPOL - FOLA ESCH (LUKS)
CONNAH'S QUAY NOMADS (WAL) - SARAJEVO
ARARAT ARMENIA - OMONIA
FLORIANA (MLT) - CLUJ
MACCABI TEL AVIV - RIGA
DINAMO TBILISI - TIRANA
BUDUČNOST PODGORICA - LUDOGOREC

Zaradi zgoščenega sporeda po pandemiji se v kvalifikacijah igra le ena tekma.