Bogdan Bogdanović se je uveljavil pri Partizanu, pri Fenerbahceju pa postal tudi klubski prvak Evrope. Sledil je odhod v NBA k Sacramentu, zdaj pa je postal pomemben adut Milwaukeeja. Foto: AP
Bogdan Bogdanović se je uveljavil pri Partizanu, pri Fenerbahceju pa postal tudi klubski prvak Evrope. Sledil je odhod v NBA k Sacramentu, zdaj pa je postal pomemben adut Milwaukeeja. Foto: AP

V ponedeljek zvečer sta se Milwaukee in New Orleans dogovorila za menjavo igralcev, po kateri branilec Jrue Holiday postaja Jelen, medtem ko se k Pelikanom selijo Eric Bledsoe, George Hill in kar trije izbori v 1. krogu naborov ter še dva dodatna izbora v prihodnosti.

Takoj zatem se je Milwaukee dogovoril še za menjavo s Sacramentom za branilca Bogdana Bogdanovića. V zameno za Srba odhajajo h Kingsom Donte DiVincezno, Ersan Illyasova in DJ Wilson.

Skupaj lani 34,2 točki na tekmo
30-letni Holiday je bil član New Orleansa vse od leta 2013, a je bilo že med sezono oznanjeno, da je na voljo za kakšno zanimivo menjavo. V minuli sezoni je izvrstni branilec v povprečju dosegal 19,1 točke, 6,7 podaje in 4,8 skoka na tekmo.

Sorodna novica Giannis: Želim zmagovati. Denar me ne zanima.

Bogdanović lahko uradno zamenja kluba šele v nedeljo, ko lahko začnejo klubi podpisovati pogodbe. 28-letni Beograjčan je za Sacramento lani v povprečju dosegal 15,1 točke, 3,4 skoka in 3,4 podaje na tekmo, ob tem pa se je pohvalil s 37,2 odstotnim metom za tri točke.

Grka zanima naslov, ne denar
Pri Milwaukeeju je vse podrejeno temu, da zadržijo dvakratnega MVP-ja rednega dela sezone. Giannis Antetokounmpo je po razoračanjih v zadnjih dveh končnicah jasno povedal, da ga denar in maksimalna 5-letna pogodba, ki mu jo lahko ponudijo le Bucksi ne zanimajo, zanimajo ga le zmage in boj za naslov prvaka Lige NBA. Pri slednjem pa so Jeleni kljub zastrašujočemu Grku v zadnjih dveh končnicah odpovedali.

Rešitvi za dve slabosti Bucksov
S Holidayjem in Bogdanovićem ter oznanjenimi odhodi so Bucksi popolnoma spremenili postavo ekipe, pridobili so dva izvrstna branilca. Holiday slovi kot izvrstni defenzivni igralec, ki je zmožen pokrivati nasprotne krilne igralce, kar je bila v playoffu največja hiba Milwaukeeja. Sočasno je Bogdanović smrtonosen z razdalje, kar je bila druga slabost Bucksov, ki so bili preveč odvisno od dominantega Grka pod košem.

Bucksi tako zdaj na papirju premorejo izredno štartno peterko, a ob predvideni maksimalni plači za Giannisa, bo zdaj težava zapolniti preostala mesta v postavi s kolikor toliko ustreznimi menjavami.