Bo ostal v Milwaukeeju? Foto: AP
Bo ostal v Milwaukeeju? Foto: AP

Greek Freaku, ki je bil v zadnjih dveh sezonah izbran za najkoristnejšega posameznika najmočnejše lige na svetu, letos pa je prejel še nagrado za najboljšega v obrambi, pogodba v Wisconsinu poteče po letošnji sezoni. Buckse je dvakrat popeljal do najboljšega izkupička po rednem delu, a dvakrat je nato sledilo veliko razočaranje v končnici.

“Veliko je govoric in vsak ima svoje mnenje, a na koncu bom naredil, kar bo najboljše za mojo družino. Ne vem, zakaj ne bi ostal v Milwaukeeju še vrsto let. Dokler imamo s klubom iste cilje, želimo biti ena najboljših ekip v ligi in osvojiti prstan, sem zadovoljen. Če se bo to spremenilo, pa ne bo v redu,“ je dejal za Sport Bladet med obiskom Švedske.

Antetokounmpa zanimajo le zmage

Marsikdo dvomi, da bo Giannis ostal v Milwaukeeju, ki ga je iz tedaj grškega drugoligaša Filathlitikosa leta 2013 na naboru izbral kot petnajstega. Zato se tekmeci pripravljajo na ofenzivo na košarkarski tržnici. Številni so prepričani, da bo 211 centimetrov visoki orjak izjemnih telesnih sposobnosti vsaj poslušal, kaj bodo ponudili tekmeci.

Povsem jasno je – želim zmagovati. Denar me ne zanima. Moja družina je preskrbljena, preskrbljeni so moji otroci in vnuki, tako da denar ni pomemben, zmage so. Dokler lahko zmagujemo in ustvarimo zmagovalno ozračje, bo dobro. Ne vem, kakšen je načrt franšize, a vse je odvisno od njihove odločitve. Če bodo sprejeli pravo odločitev, bom ostal še vrsto let, če ne, pa bomo videli. NBA je posel in treba je iti iz dneva v dan. Upam, da nam lahko uspe skupaj,“ je še dodal Giannis.

Če Giannis zapusti Milwaukee, bo eden glavnih snubcev Dallas. Foto: Reuters
Če Giannis zapusti Milwaukee, bo eden glavnih snubcev Dallas. Foto: Reuters

Cuban leta 2013 zapravil možnost, da bi dobil Giannisa

V pretekli končnici je pot Milwaukeeja v konferenčnem polfinalu končal Miami, ki je Grka odlično ustavil. Pat Riley naj bi bil zelo zainteresiran zanj, v preteklosti pa je alfa in omega Vročice že poskrbel za odmevne prihode. Številne franšize so pripravljene Antetokounmpu ponuditi zajetno količino denarja. Po poročanju ESPN-a naj bi bil med glavnimi Dallas, ki želi združiti trenutno najboljša evropska košarkarja – Giannisa in Luko Dončića.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je možnost, da bi pripeljal Grka, enkrat že “izpustil“, zdaj pa naj bi bil odločen, da poskrbi za odmeven prestop. Leta 2013 mu je namreč Donnie Nelson, ki slovi kot velik poznavalec evropske košarke, svetoval, naj Dallas na naboru izbere Antetokounmpa, ki je bil takrat povsem neuveljavljeno ime tudi v Evropi. Mavsi so izbirali trinajsti, a so se odločili za Kellyja Olynyka, ki so ga zatem poslali v Boston. Ko mu je naslednjič Nelson svetoval, Cuban napake ni ponovil in je pred dvema letoma vse naredil, da je teksaška franšiza na naboru dobila Dončića.