Prva tekma Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo je bila prestavljena dvakrat zaradi pogoriških okužb, zdaj pa je zaradi pozitivnega izvida v ljubljanski zasedbi preloženo tudi gostovanje zmajev v Morači. Foto: www.alesfevzer.com
Prva tekma Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo je bila prestavljena dvakrat zaradi pogoriških okužb, zdaj pa je zaradi pozitivnega izvida v ljubljanski zasedbi preloženo tudi gostovanje zmajev v Morači. Foto: www.alesfevzer.com

Gostovanje v Podgorici – tekma bi morala biti v soboto ob 21.00 – je prestavljeno po pozitivnem izvidu na rutinskem testiranju. Cedevita Olimpija bo o vseh nadaljnjih dejavnostih članskega moštva pravočasno obveščala javnost, so zapisali v klubu. Med tednom so zmaji v Evropskem pokalu gostovali v Bourgu, kjer so slavili s 77:64. Do zdaj so imeli v ljubljanskem moštvu v celi sezoni en potrjen primer covida-19, Alen Hodžić je oddal pozitiven izvid prav tako po gostovanju v Franciji, tedaj so se vrnili iz Nanterra.

Sicer so bile številne tekme Cedevite Olimpije v tej sezoni prestavljene zaradi okužb v nasprotnem taboru. Tako je bilo tudi z jadranskim obračunom z Budućnostjo, ki je tedaj na dan tekme sporočila, da ne bo pripotovala v Ljubljano. Srečanje je bilo pozneje odigrano v tednu, ko sta se moštvi pomerili tudi v Evropskem pokalu. Zmaji so obakrat slavili. Prvotno bi morali biti v dobrem mesecu dni na sporedu štirje dvoboji teh dveh ekip, ki se med sabo bojujeta tako za preboj v četrtfinale Evropskega pokala kot v polfinale Lige ABA. V Črni gori se bosta moštvi, ki imata v jadranskem tekmovanju trenutno enak izkupiček, znova srečali 9. marca v zadnjem krogu drugega dela Evropskega pokala. Ljubljančani in Podgoričani se borijo za preostalo mesto, ki iz skupine G ob Virtusu še vodi med najboljši osem.

Zmaji imajo pred reprezentančnim premorom na sporedu še eno tekmo. V četrtek bodo v preloženem obračunu Lige ABA gostovali v Novem mestu pri Krki.

Krka je redni del 1. SKL končala na prvem mestu, v Ligi ABA pa je po štirih zaporednih porazih zdaj deveta. Foto: Krka/Drago Perko
Krka je redni del 1. SKL končala na prvem mestu, v Ligi ABA pa je po štirih zaporednih porazih zdaj deveta. Foto: Krka/Drago Perko

Novomeščani so, potem ko so pred božičem nanizali štiri zaporedne zmage, zdaj v seriji štirih porazov. Za konec koledarskega leta so klonili pred Budućnostjo v gosteh, zatem pa so morali premoč priznati še Igokei, Zadru in Ciboni. Pred temi tremi srečanji so bili Dolenjci v karanteni, saj je covid-19 vdrl v novomeško slačilnico. Da bi ravno proti Zvezdi, prvemu favoritu tekmovanja, varovanci Vladimirja Anzulovića prekinili niz porazov, morajo odigrati praktično popolno srečanje.

Lestvica
MORNAR                16 13  3  125 29
IGOKEA                16 13  3   99 29
MEGA SOCCERBET        17 11  6   69 28
CEDEVITA OLIMPIJA     15 12  3  152 27
BUDUĆNOST             15 12  3   92 27
CRVENA ZVEZDA         14 12  2  196 26
PARTIZAN              16  7  9   15 23
SPLIT                 17  5 12 -110 22
KRKA                  15  5 10  -63 20
FMP                   15  5 10  -67 20
CIBONA                15  5 10  -96 20
BORAC                 15  4 11  -49 19
ZADAR                 13  4  9  -23 17
--------------------------------------
KOPER PRIMORSKA       17  0 17 -340  0

Čeprav je edini jadranski evroligaš zadnja dva medsebojna obračuna, ki sta bila oba odigrana v Beogradu, prepričljivo dobil (88:62 in 101:77), pa se je proti Krki že opekel. Pred dvema letoma je v Leonu Štuklju slavil za 30 točk (66:96), a dobre pol leta pozneje je Novo mesto zapustil sklonjene glave (79:77). Vendar pa je srečanje, ki je bilo s ponedeljka prestavljeno na nedeljo, pod velikim vprašajem, saj imajo v taboru rdeče-belih težave z okužbami s koronavirusom. Letos so zaradi njih že preložili en obračun s slovenskim predstavnikom. Decembra je bila Cedevita Olimpija že v Beogradu, a je bilo srečanje na dan tekme prestavljeno.

Pred dnevi so najprej pri še vedno aktualnem prvaku regije potrdili štiri okužbe, dve od teh med igralci, dve pa v strokovnem štabu. Kot so pisali srbski mediji, gre za kamerunskega centra Landrya Nnoka in ameriškega organizatorja igre Coreyja Waldena, ki je medtem dobil srbsko državljanstvo. Zaradi teh okužb je bil preložen tudi dvoboj Evrolige z Žalgirisom. V četrtek je klub z Malega Kalamegdana sporočil, da so ugotovili še nekaj okužb v moštvu. Dodal je, da so vsi v samoosamitvi, o nadaljnjih korakih pa bo več znanega kmalu.


18. krog, sobota ob 19.00:
PARTIZAN – IGOKEA

Nedelja ob 12.00:
MEGA SOCCERBET – MORNAR

Ob 18.00:
KRKA – CRVENA ZVEZDA

Ob 19.00:
SPLIT – ZADAR

Preloženo:
BUDUĆNOST – CEDEVITA OLIMPIJA

BORACFMP