22-letna pevka iz Splita, ki je bila na prvem mestu tako pri strokovni žiriji kot pri gledalcih in poslušalcih, je slavila v konkurenci 14 izvajalcev, med njimi so bili tudi hrvaška evrovizijska predstavnica leta 2016 Nina Kraljić, pa znani pevec Tony Cetinski ...

Albina je po zmagi povedala, da pesem Tick-Tock predstavlja njeno glasbeno smer. Do zdaj je izdala le singel Imuna na strah, ki ga je napisal Branimir Mihaljević. Tudi pri pesmi za Doro je sodelovala ista ekipa.

Albino so gledalci spoznali v glasbenem šovu The Voice Hrvatska, kjer je prišla do finala.

Dora, hrvaški izbor za pesem Evrovizije, je potekal 22., tretjič zapored v Opatiji. Izbor je potekal ob upoštevanju strogih epidemioloških ukrepov, občinstva v dvorani ni bilo.

Albina bo neposredna tekmica slovenske predstavnice Ane Soklič, saj se bosta obe za evrovizijsko vstopnico potegovali v prvem predizboru, ki bo 18. maja.

V prvem polfinalu bodo poleg Slovenije in Hrvaške še: Severna Makedonija, Belorusija, Litva, Švedska, Avstralija, Irska, Rusija, Norveška, Ciper, Azerbajdžan, Malta, Izrael, Ukrajina, Romunija, Belgija.

Ana Soklič bo pesem predstavila 27. februarja
S katero pesmijo bo Ana Soklič zastopala Slovenijo na Evroviziji, pa bo znano 27. februarja, ko bo potekala Ema 2021. Letošnje tekmovanje bo zaradi ukrepov moralo potekati v okrnjeni obliki. Ana Soklič bo tako predstavila le eno pesem, ki jo bo zapela v Rotterdamu.

Sorodna novica "In ne, ni balada" – izbrana evrovizijska skladba za Ano Soklič

"Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so prispevali svoja avtorska dela, težko smo izbirali in izbrali. Dejstvo je, da skladba lahko zveni odlično v interpretaciji drugega pevca, a v moji vokalni izvedbi zveni povsem drugače. Z izbrano skladbo sem zelo zadovoljna, upam, da boste tudi vsi vi. Dobro smo uporabili tudi edinstveno priložnost s posnetimi spremljevalnimi vokali, ki jih zaradi vseh ukrepov dovoljujejo letošnja evrovizijska pravila. Komaj čakam, da bom pesem lahko delila z vami. In ne, ni balada," je pesem komentirala Ana Soklič.

Do zdaj je le malo držav že predstavilo svoje evrovizijske adute, prisluhnete jim lahko spodaj.