Foto: AP
Foto: AP

"Ta dih jemajoč razgled me je to jutro spomnil na prelepo pesem Mary Oliver Divja gos," je na Instagramu v soboto zapisala 52-letna hollywoodska zvezdnica, ki je v Slovenijo pripotovala 17. februarja. Ob tem je pod zapis prilepila srček in slovensko zastavo.

Kot so takrat poročali, naj bi dvakratna nominiranka za oskarja in dobitnica zlatega globusa s produkcijsko ekipo na Krvavcu ostala med 10 in 14 dni, niso pa takrat v Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec imeli podatkov, kaj točno pri njih snemajo.

Zdaj je znano – Wattsova pri nas snema film ameriške produkcije Infinite Storm (Neskončno neurje), ki ga režira poljski dvojec Michal Englert in Malgorzata Szumowska.

Premisa filma sledi "popotovanju glavne junakinje na poti samoodkrivanja, ki se sprevrže v srhljivo zgodbo o preživetju". Krvavec tako očitno služi kot kulisa zimske divjine, v kateri se znajde glavna junakinja.

Naomi s svojim bivšim, ameriškim igralcem Lievom Schreiberjem. Ta te dni snema v Benetkah. Foto: AP
Naomi s svojim bivšim, ameriškim igralcem Lievom Schreiberjem. Ta te dni snema v Benetkah. Foto: AP

Film je posnet po članku Tya Gagna "Visoki kraji: Stopinje v snegu pripeljale do čustvene rešitve" o zgodbi Pam Bales, mame, medicinske sestre in gorske vodnice, ki je bila na solo pohodu na Mount Washington (New Hampshire), ko je sredi snežnega neurja naletela na podhlajenega moškega, ki ga je nato lastnoročno zvlekla v dolino.

To ne bo prva epska zgodba o preživetju za igralko – predstava v filmu Nemogoče (2012) o katastrofalnem cunamiju na Tajskem leta 2004 ji je prinesel obilico nagrad, med drugim tudi oskarjevsko nominacijo.

Navdušena tudi Sharon Stone

Sorodna novica Hollywoodski blišč v Ljubljani ‒ Mads Mikkelsen pri nas snemal grozljivko

Zadnja objava Wattsove – pogled na zasneženo jutranjo hribovito krajino – je požela kar nekaj navdušenja, med drugimi jo je komentirala tudi Sharon Stone, ki je zapisala, da je fotografija kot popoln povzetek čudovite pesmi.

Ta teden je avstralska igralka objavila še eno sončno fotografijo s Krvavca z zložljivima stoloma za igralsko ekipo.

"Moj tip pisarne," je pripisala, pod kar je eden komentiral, da je videti čudovito – in hladno. "Pravzaprav je topleje kot v New Yorku," mu je odgovorila Wattsova.

Igralka se je sicer že kar nekaj časa pred prihodom na Brnik mudila v naši okolici, natančneje v Benetkah, kjer njen bivši soprog Liev Schreiber, s katerim ima dva otroka in ostaja v toplih odnosih, snema zgodovinsko dramo Across the River and Into the Trees (Čez reko in v drevesa).

Slovenija, kot kaže, postaja po Romuniji nova vzhodnoevropska meka za hollywoodske filmarje – novembra se je v Ljubljani na snemanju mudil danski zvezdnik Mads Mikkelsen, aprila pa na Bovškem pričakujejo novo ekipo iz Hollywooda.

Kdo to so in kaj naj bi snemali, ostaja skrivnost, vse, kar je znano, je, da naj bi šlo za akcijski film, ekipa pa bo štela kar 400 ljudi.