29-letni bočni branilec Šime Vrsaljko, Oblakov soigralec pri Atleticu, se vrača v hrvaško reprezentanco. Foto: Reuters
29-letni bočni branilec Šime Vrsaljko, Oblakov soigralec pri Atleticu, se vrača v hrvaško reprezentanco. Foto: Reuters

Po skoraj dveh letih in pol se v izbrano vrsto vrača Šime Vrsaljko, ki ga zaradi poškodb v ekipi ni bilo od tekme z Anglijo v Londonu leta 2018. To sezono je 29-letni nogometaš odigral devet tekem za madridski Atletico, vodilno ekipo španskega prvenstva. Za hrvaško člansko izbrano vrsto je debitiral že leta 2011, zbral je 45 nastopov.

"Na spisku ni presenečenj, to je ekipa, ki smo jo gradili skozi kvalifikacije za Euro in v Ligi narodov. Veseli me, da trenutno nimam težav s poškodbami. Spored je zgoščen, ne bo veliko časa za resne treninge, tako da bomo osredinjeni na dobro mentalno in taktično pripravo," je povedal Dalić.

Hrvaška, ki je bila na zadnjem SP-ju srebrna, bo 24. marca v Stožicah igrala s Slovenijo (na osmih medsebojnih tekmah je Hrvaška petkrat zmagala in trikrat remizirala), nato pa bo na Reki gostila Ciper (27. marca) in Malto (30. marca). V predtekmovalni skupini H sta še Rusija, s katero se bo Slovenija v gosteh pomerila 27. marca, in Slovaška.

Na 22. svetovno prvenstvo se neposredno uvrstijo samo zmagovalci skupin. Drugouvrščene reprezentance gredo v dodatne kvalifikacije.

Hrvaška reprezentanca
Vratarji: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga.

Branilci: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović.

Vezisti: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić.

Napadalci: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir.