Tina Šutej je bila na prvenstvu v Torunju srebrna. Foto: EPA
Tina Šutej je bila na prvenstvu v Torunju srebrna. Foto: EPA
Sorodna novica Šutejeva s srebrom na evropskem prvenstvu do uspeha kariere

"Imamo celotno piramido atletov in atletinj, od tistih vrhunskih na vrhu do tistih, ki nam sestavljajo prihodnost slovenske atletike. To pomeni, da delamo prave in sistematske korake naprej," je še dejal prvi mož AZS-ja in posebej opozoril na Tino Šutej, prvo dobitnico kolajne za Slovenijo po 12 letih (na EP-jih v dvoranah):

"Tina je pokazala, da ne smemo obupati. Je dokaz in v ponos vsem mladim atletom in atletinjam, da ne smejo odnehati. Je pravi dokaz, da je treba sistematično delati in ne obupati. Predstavljam si, da je zdaj razbremenjena pritiskov in lahko od nje pričakujemo še kakšen uspeh proti koncu kariere."

Rože za uspeh in seveda za 8. marec! Foto: BoBo
Rože za uspeh in seveda za 8. marec! Foto: BoBo

Tina Šutej, srebrna v skoku s palico, si je zelo oddahnila, ker je na članskih velikih tekmovanjih prvič osvojila medaljo: "Želela sem si te medalje. Odvalil se mi je kamen od srca. Mislim, da mi bo zdaj lažje. Zagotovo se spogledujem z olimpijskimi igrami. To bo moja prva misel v naslednjih mesecih. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da se bom tam uvrstila čim višje."

V preteklosti je bilo kar precej grenkih izkušenj: "Razočaranj imam veliko, ogromno. Velikokrat so me največje tekme močno prizadele. Preprosto se vprašaš, ali si na pravi poti, ali se splača nadaljevati," je priznala mladinska svetovna podprvakinja iz Pekinga 2006.

Naslednja postaja bodo verjetno mitingi Diamantne lige, na katere bo povabljena zaradi zadnjega uspeha, nato pa seveda – olimpijske igre v Tokiu, ki se bodo začele konec julija.

Intervju s Tino Šutej boste lahko na MMC-ju prebrali v torek dopoldne.

Šutejeva velikokrat pregorela v preveliki želji, srebro ji bo dalo nov zagon