Višji sodnik Miroslav Pliberšek je konec januarja pregloboko pogledal v kozarček, nato pa sedel za volan in povzročil nesrečo. Foto: BoBo
Višji sodnik Miroslav Pliberšek je konec januarja pregloboko pogledal v kozarček, nato pa sedel za volan in povzročil nesrečo. Foto: BoBo

Šlo naj bi za prometno nesrečo v mariborski četrti Brezje 29. januarja, ko je voznik osebnega avtomobila okoli poldneva izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo iz cipres, pri tem pa je avtomobil prevrnilo na bok. Gasilci so lažje poškodovanega voznika rešili iz zverižene pločevine, reševalci pa so ga odpeljali v bolnišnico. Po navedbah očividcev je bila sreča v nesreči, da ni trčil v skupino osnovnošolcev, je poročal časopis Dnevnik.

Povzročitelj nesreče je po pisanju časopisa 57-letni višji sodnik svetnik Miroslav Pliberšek, sicer predsednik Višjega sodišča v Mariboru. V uradu predsednika višjega sodišča so danes za STA potrdili, da je imel Pliberšek konec januarja prometno nesrečo. Poudarili so, da je v tej nesreči nastala izključno gmotna škoda, ki je tudi že v celoti poravnana.

"Pred kratkim je bil s policije obveščen, da bodo zoper njega podali obdolžilni predlog zaradi suma storitve prekrška. Samih okoliščin oz. nadaljnjih informacij v zvezi s prometno nesrečo, za katero obžaluje, da je do nje prišlo, do zaključka postopka ne bo podajal. Po končanem postopku pa se bo odločil o morebitnih nadaljnjih korakih," so še dodali.

Vrhovnega sodišča Pliberšek uradno ni obvestil o dogodku, še poroča Dnevnik. Kot dodaja, se s primerljivim primerom spopada državno tožilstvo, ki je sprožilo disciplinski postopek zoper murskosoboško tožilko Anico Šoštarič, ker so jo policisti konec februarja 2019 zasačili pijano v cestnem prometu. Postopek še ni dobil epiloga.