Hokejisti Olimpije in Jesenic bodo med redkimi aktivnimi klubi, saj igrajo v mednarodnih tekmovanjih. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije in Jesenic bodo med redkimi aktivnimi klubi, saj igrajo v mednarodnih tekmovanjih. Foto: www.alesfevzer.com

V kolektivnih in individualnih športih je še naprej dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev, ki jih zajema zakon o športu, kot so svetovna in evropska prvenstva ter svetovni pokali, kvalifikacijske tekme članske državne reprezentance za nastop na velikih mednarodnih prireditvah in mednarodne tekme klubov v evropskih klubskih tekmovanjih v kolektivnih športnih panogah na najvišji ravni.

Za treninge in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, prisotnost gledalcev pa ni dovoljena.

Vlada je v nedeljo sprejela stroge omejitvene ukrepe, zaustavitev skoraj vseh dejavnosti, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa. Dovolila je le nekaj izjem. Treningi so dovoljeni samo vrhunskim športnikom olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, gre za skupaj 538 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali svojo vrhunskost in ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni.

Sorodna novica Protokoli so delovali, zakaj zdaj zapornica tudi za šport?

Prav tako lahko trenirajo tudi kadeti in mladinci, registrirani po zakonu o športu, ki so člani državnih reprezentanc. Vendar le v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (mehurček).

Dovoljena je tudi rekreacija na prostem, v regiji prebivališča, če so udeleženci posamezniki, ožji družinski člani ali člani istega gospodinjstva. Pri tem mora biti zagotovljena ustrezna razdalja.

Športni spored v naslednjih dneh bo tako zelo okrnjen. Kaj bomo od moštvenih športov sploh lahko spremljali? Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo nocoj v Zlatorogu igrali prvo tekmo osmine finale v Ligi prvakov. Povratna tekma jih čaka naslednji teden.

Aktivni bodo tudi hokejisti Olimpije in Jesenic v Alpski ligi. Nocoj bodo v Ljubljani in na Jesenicah igrali tretji tekmi četrtfinala. Slovenska kluba vodita z 2:0 v zmagah.

Košarkarji Krke bodo v 24. krogu Lige ABA v soboto gostovali v Beogradu pri Partizanu. V nedeljo v Stožice prihaja Crvena zvezda. Obračun bo zelo pomemben predvsem za Olimpijo, ki se bori za mesto med prvimi štirimi, ki se uvrstijo v polfinale.

ROKOMET, Liga prvakov, osmina finala, danes ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – PARIS SG

HOKEJ, Alpska liga, četrtfinale, danes ob 18.00:
SŽ OLIMPIJA – VIPITENO
Ob 20.30:
SIJ ACRONI JESENICE – GARDENA

KOŠARKA, Liga ABA, 24. krog, sobota ob 21.00:
PARTIZAN – KRKA
Nedelja ob 17.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA