Primož Roglič je tokrat dobil
Primož Roglič je tokrat dobil "dvoboj" s Tadejem Pogačarjem. "Vedno se črta potegne zadnji dan. Vse vrste stvari se je nam in tudi meni že zgodilo zadnje dneve. Važno je, da dirkamo, uživamo in damo vse od sebe ter nato vidimo, kaj to pomeni," pravi Roglič. Foto: Twitter David Črmelj

Roglič je v nadaljevanju povedal, da se je od prvega dne zabaval, Baskija pa mu je bila vedno všeč, ker je težka dirka.

Roglič: Sem zelo srečen. Vse se je dobro izšlo.
"Izredno težko, a na koncu se je vse dobro izšlo, zaradi česar sem zelo, zelo srečen. Sem samo srečen. Vedno mi je bila Baskija všeč, ker so tu vedno tako težke dirke. Od prvega dneva sem se zabaval. Že takoj sem prišel do lepega izida. Ponavljal sem, da sem prišel sem z mlado ekipo. A videli ste, da so fantje izjemno močni, Jonas Vingegaard je končal na skupnem drugem mestu. Za nami je zabaven in prijeten teden,"
je nadaljeval Roglič.

"Ne samo jaz in Tadej. Videli ste veliko močnih fantov."
O rivalstvu s Tadejem Pogačarjem, ki je na koncu osvojil tretje mesto, pa je dodal: "Nisva dirkala samo midva, čeprav ste vedno govorili samo o tem. Videli ste veliko drugih močnih fantov. Morali smo biti osredotočeni na samo dirko in kako se je najboljše lotiti. Danes se je zame razpletlo veliko bolje kot zadnja etapa Pariz–Nica. Sem se lahko zabaval."

Pogačar: Odločitev je padla na spustu. V dveh, treh ovinkih je nastala luknja. McNulty na najtežjem delu ni zmogel več.
Pogačar je v izjavi za Val 202 dejal, da je zadovoljen s tretjim mestom. "Seveda smo si želeli obdržati rumeno majico. Dirka za prvo mesto se je odločila na spustu. Na vrhu smo bili v ospredju in narekovali tempo, a je Astana iz ozadja napadla, izgubili smo nekaj mest. V dveh oziroma treh ovinkih je nastala luknja. Razlika je bila prevelika, da bi lahko jaz, Brandon in Marc Hirschi pokrili. Na najstrmejšem vzponu etape McNulty ni zmogel več. Vprašal sem ga, kako je, ali lahko grem naprej ali ga vlečem. Do vrha je bilo še daleč, skupina z Rogličem pa se je oddaljevala. Padla je odločitev, skušal sem se prebiti, a ni šlo. Kljub temu je McNulty pokazal, da je velik človek. Človek za prihodnost. Da bo zmagal še veliko dirk. Na koncu sem borbal za to tretje mesto, kar mi je tudi uspelo."

Roglič je bil tokrat prehiter
Pogačar meni, da bi bil razplet enak, četudi bi z McNultyjem zamenjala vlogi. Rogliča po njegovem mnenju ne bi ujel. "Ne bi ujeli Primoževe skupine. Razlika je bila prevelika, bili so premočni v ospredju. Astana in preostali so imeli številčno premoč. Na koncu se je zgodilo, kar se je, in smo lahko vseeno zadovoljni z izidom. Gremo optimistično naprej," je sklenil Pogačar, 22-letni as s Klanca pri Komendi.