Rdeča proti zlati: Amanda Seyfried, Angela Basset, Andra Day in Carey Mulligan. Foto: Reuters
Rdeča proti zlati: Amanda Seyfried, Angela Basset, Andra Day in Carey Mulligan. Foto: Reuters

Razkošne obleke vpadljivih barv – od rdeče in njenih odtenkov do modre, rožnate in fluorescentno rumene – in krojev, ki so jih zvezdnice popestrile še z dragim nakitom in obutvijo prestižnih znank (prevladoval je, seveda, zaščiteni rdeči podplat Christiana Louboutina), so poskrbele, da so imeli ljubitelji rdečih preprog in modni navdušenci letos kaj videti.

Sorodna novica Trije oskarji za "novodobni vestern" Dežela nomadov

Med najopaznejšimi velja izpostaviti Regino King, ki si je izbrala nebeško modro obleko v kovinskem odtenku, ki so jo zanjo oblikovali v modni hiši Louis Vuitton, pa češnjevo rdečo kreacijo Angele Basset, ki je prav tako izbrala takšno z ogromnimi naborki na ramenih (zanjo jo je oblikovala Alberta Ferretti), med drugimi rdečimi kreacijami pa je gotovo izstopala še Amanda Seyfried v Armaniju.

Navdušili sta tudi Carey Mulligan in Andra Day, ki sta obe posegli po zlati barvi, a si izbrali popolnoma različna kroja. Carey Mulligan je izbrala Valentinovo satenastno plesno obleko z vlečko, Day pa minimalistično kreacijo Vere Wang, izdelano iz kovinske "mreže".

H. E. R. in Regina King v dveh opaznih kreacijah v odtenkih modre. Foto: Reuters
H. E. R. in Regina King v dveh opaznih kreacijah v odtenkih modre. Foto: Reuters

Viola Davis je osupnila v beli obleki znamke Alexander McQueen, Zendaya v živorumeni kreaciji modne hiše Valentino, številne poglede pa je pritegnila tudi Halle Berry v obleki znamke Dolce & Gabbana v pastelnem odtenku fuksije (pri čemer pa velja omeniti, da je še več pogledov in pohval požela njena nova pričeska) in seveda H. E. R. v kobaltno modri kreaciji mode hiše Dundas. Omeniti velja še Vanesso Kirby v nežno rožnati Guccijevi obleki in Mario Bakalovo v Louis Vuittonu.

Sorodna novica Največje presenečenje Hopkins, Yuh-jung Youn flirtala s Pittom, G. Close osmič praznih rok

Opazen napredek na rdeči preprogi so letos pokazali tudi moški, saj so mnogi izmed njih upali stopiti iz klasičnih okvirjev črnih, belih in črnobelih smokingov ter poseči po barvah. Najbolj je izstopal Colman Domingo v fluorescentno rožnatem smokingu, pa tudi Martin Desmond Roe in Travon Free, ki sta izbrala dopolnjujoči si rumeno-črni kreaciji.