Prizorišče nesreče. Foto: EPA
Prizorišče nesreče. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila nekaj pred 13. uro, približno 300 metrov pred zgornjo postajo. V kabini je bilo po zadnjih podatkih skupno 15 ljudi.

Vzrok nesreče še ni potrjen. Sklepajo, da je na žičnici popustil nosilni kabel. Po padcu se je kabina še valila po strmini, dokler je niso ustavila drevesa.

V reševanju sta sodelovala tudi dva helikopterja, ki sta v bolnišnico v bližnji Torino odpeljala ranjena otroka, stara devet in pet let, a je pozneje starejši otrok umrl.

Kot je sporočilo izraelsko zunanje ministrstvo, je bilo med žrtvami nesreče pet izraelskih državljanov, izraelski državljan je tudi mlajši otrok, ki je v kritičnem stanju.

Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Po poročanju italijanskih medijev, ki jih povzema avstrijska tiskovna agencija APA, so med reševalno akcijo sodelovali tudi gasilci. Na poti na kraj nesreče naj bi se prevrnil gasilski tovornjak, a naj ne bi bil nihče poškodovan. Kabina je padla tik ob gozdu, kar otežuje reševanje.

Omenjena žičnica, ki ima končno postajo na nadmorski višini 1491 metrov, je znova začela delovati 24. aprila, potem ko je obstala med zaprtjem zaradi epidemije covida-19. Vožnja od jezera do vrha traja približno 20 minut. Leta 2016 je bila žičnica prenovljena, poroča časopis Corriere.

Italijanski premier Mario Draghi je že izrazil obžalovanje zaradi tragične nesreče in se v imenu vlade spomnil družin žrtev. Na Twitterju je tudi zapisal, da je v stalnem stiku z reševalci, medtem ko je minister za infrastrukturo Enrico Giovannini napovedal preiskavo. Svoje sožalje je izrazil tudi predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

V nesreči na gondolski žičnici umrlo 13 ljudi