Začetek snemanja nanizank Leninov park in Dolina rož

In morilec je ...? Tega vam seveda ne bomo razkrili, so nam pa ključni akterji nanizank povedali, kaj lahko pričakujemo v nadaljevanjih.

Režiser in scenarist Matevž Luzar pojasnjuje: "Leninov park – zgodba se vrti okrog umora brezdomke v parku v središču mesta, Dolina rož je pa je zgodba o trojnem umoru. Taras Birsa se znajde v klopčiču spletk, kjer postane tudi osumljenec."

Igralec Sebastijan Cavazza bo upodobil kriminalista Tarasa Birso. Foto: TV Slovenija, zajem zasloma
Igralec Sebastijan Cavazza bo upodobil kriminalista Tarasa Birso. Foto: TV Slovenija, zajem zasloma

Igralec Sebastijan Cavazza ob tem dodaja: "Seveda se je pa znašel v krizi srednjih let in zaradi tega na neki način proti koncu Leninovega parka tudi malo nastrada. Ampak se pozneje v Dolini rož znajde in se odloči za samostojno detektivsko pot."

Iz skandinavskega mrzlega noir vzdušja se torej selimo v vroče poletje, ki bo prežeto tudi s političnim podtonom. Toda ali nam poletna različica nanizanke obeta tudi poletno romanco?

Igralka Nika Rozman je skrivnostna: "Glede na to da se danes začne, bomo videli, kaj se bo zgodilo, ampak v bistvu glede na knjigo je pred Tino Lanc velik izziv, ker bo zdaj ona vodja primera, upam, da nisem preveč povedala, ampak saj se kar hitro razkrije, kar se pa tiče odnosov, bom pa kar prepustila gledalcem, da gledajo, pa da vidijo, kaj se zgodi. "

Nanizanka bo na ogled okrog novega leta.