Jill Biden z napisom
Jill Biden z napisom "ljubezen" na suknjiču. Foto: Reuters

Ameriški predsednik Joe Biden se, kot je znano, udeležuje srečanja voditeljev držav skupine G7 v Cornwallu, prvega po izbruhu pandemije covida-19, zato je ameriška prva dama želela prek oceana s seboj prinesti "sporočilo ljubezni".

"Gre za globalno konferenco in obenem želimo znova vzpostaviti enotnost sveta, ki je po mojem mnenju trenutno potrebna. Da ljudje znova začutijo občutek enotnosti vseh držav, da po tem pandemičnem letu spet začutijo upanje," je Jill Biden pojasnila, kaj želi svetu sporočiti z besedo "love" ("ljubezen") na svojem hrbtu.

S Carrie sta se sprehajali po plaži, Wilfred se je pa igral

Med bilateralnim srečanjem ameriškega predsednika in britanskega premierja Borisa Johnsona sta se prvi dami obeh držav, Jill Biden in Carrie Johnson bosonogi sprehodili po cornwallski plaži, spremljal pa ju je tudi dobro leto star Wilfred, ki se je ‒ sodeč po fotografijah ‒ povsem udobno počutil zgolj v plenički in majici s kratkimi rokavi med igro s peskom tik ob morju.

Jill Biden se je sicer z otroki družila tudi dopoldne, ko je skupaj s Catherine, vojvodinjo Cambriško, obiskala šolo v Haylu, kjer je otrokom med drugim pokazala fotografijo svojega domovanja (Bele hiše), se z njimi pogovarjala o okoljevarstvenih temah, predvsem podnebnih spremembah ‒ pokazali so ji celo knjigo okoljevarstvene aktivistke Grete Thunberg ‒, nato pa sta s Kate spoznali tudi šolskega kunca, Storma, ki mu je Jill predala "darilo" ‒ košaro korenja.

Druženje zakoncev Johnson in Biden. Foto: Reuters
Druženje zakoncev Johnson in Biden. Foto: Reuters

Obe z vojvodinjo Cambriško sta pozneje poudarili svojo zavezanost izobraževanju v najzgodnejših letih in pomen njegovega spodbujanja.

Kraljeva družina prvi par ZDA toplo sprejela

Da je ameriška prva dama obiskala šolo in se pogovarjala z najmlajšimi, sicer ni nič neobičajnega ‒ podobne urnike sta ob obiskih v tujini imeli tudi njeni predhodnici Melania Trump in Michelle Obama ‒, je pa neobičajno, da je Bidnova šolo obiskala skupaj s članico kraljeve družine, navaja Reuters.

S Kate sta spoznali šolskega kunca Storma. Foto: Reuters
S Kate sta spoznali šolskega kunca Storma. Foto: Reuters

Tudi sicer je kraljeva družina ameriški prvi par sprejela precej bolj toplo kot njuna predhodnika ‒ Bidna namreč čaka še čajanka in oseben pogovor s kraljico Elizabeto II. v nedeljo, sprejeli pa ju bodo tudi ostali "najvišji" člani kraljeve družine ‒ princ Charles, Camilla, vojvodinja Cornwallska ter princ William in Kate, ki sta tokrat prvič aktivneje vpeta v dogodek na tako visoki politični ravni.

Sorodna novica Johnson: Vrh skupine G7 je priložnost, da se kaj naučimo iz pandemičnih napak

Kate se veseli, da bo spoznala Lilibet

Ob obisku šole se Kate sicer ni mogla izogniti tudi lahkotnejšim vprašanjem sedme sile. Med drugim so jo tako vprašali o njeni novi nečakinji, Lilibet, hčerki Williamovega brata Harryja in njegove žene Meghan, ki se je rodila prejšnji petek. Kate je dejala, da upa, da bo novo družinsko članico čim prej spoznala.