Aleksander Čeferin. Foto: EPA
Aleksander Čeferin. Foto: EPA

"Več ni vedno boljše," je v povezavi s tem odločno dejal 53-letni Slovenec na čelu Evropske nogometne zveze in med drugim dodal, da bi organizacija svetovnega prvenstva na vsaki dve leti povsem razvrednotila samo tekmovanje in da močno obremenjeni nogometaši tega ne potrebujejo.

Mednarodna nogometna zveza je že maja predstavila študijo izvedljivosti svetovnega prvenstva na vsaki dve leti v moški in ženski konkurenci, kar je predlagala Savdska Arabija in za kar je dobila podporo pri afriški nogometni zvezi.

Že dlje časa je znano, da se bo povečalo število nastopajočih na zaključnih turnirjih, na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022 bo tako zadnjič nastopilo 32 reprezentanc, na svetovnem prvenstvu v ZDA, Kanadi in Mehiki 2026 pa se bo število udeležencev že povečalo na 48 izbranih vrst.

Predsednik Fife Gianni Infantino se osebno ni udeležil današnjega zasedanja Združenja evropskih klubov, v vnaprej posnetem govoru pa je dejal, da bo Fifa pod njegovim mandatom "vedno odprta za vse nove ideje ali predloge in da tovrstno razmišljanje ne bi smelo biti podobno nekakšni vojni, kot to želijo predstaviti nekateri."

Ob tem kaže omeniti, da bo Uefa v četrtek in petek priredila konferenco o prihodnosti evropskega nogometa.