Tudi v Združenem kraljestvu se prebivalci zaradi nevihte Eunice spopadajo s silovitimi sunki vetra. Ti so povzročali težave tudi pilotom, ki so poskušali pristati na letališču Heathrow, njihove poskuse pa je na platformi YouTube v živo na svojem kanalu Big Jet TV nekaj ur prenašal letalski navdušenec Jerry Dyer.

Britanec, ki s prilagojene strehe kombija že od leta 2015 v živo spremlja pristanke letal, je k spremljanju dogajanja na pristajalni stezi londonskega letališča privabil več kot 200.000 gledalcev. Med večurnim prenosom jih je predvsem zabavalo njegovo živahno komentiranje ob približujočih se letalih, ki so se spopadala z vetrom, ki je dosegel tudi do 113 kilometrov na uro, poroča BBC.

"Kar je pri tem dobro, je, da lahko vidiš sposobnosti pilota"

Tistim, ki so podvig izvedli uspešno, je zaklical: "Pojdi, sine", "Dobro opravljeno" in "Pošteno, kolega". Nekateri piloti so si premislili v zadnji sekundi in tako morali zaradi težavnosti pristanka poskus prekiniti – tem je svetoval, naj "grejo še en krog". Po Dyerjevih besedah je šlo za "najrazburljivejši in najboljši scenarij, ki si ga lahko kdo predstavlja za zabavno vsebino", bilo pa je zelo napeto.

"Kar je pri tem dobro, je, da lahko vidiš sposobnosti pilota in kako jim uspe obvladovati situacijo," je povedal Dyer, čigar prvi prenos v živo je bil pristanek Brucea Dickinsona, pevca skupine Iron Maiden, ki je sicer tudi pilot. Zaradi množičnega odziva je snemanje nadaljeval in pozneje na platformi YouTube ustvaril pravo skupnost oboževalcev. "Iskrene čestitke pilotom in zaposlenim na letališču," je dejal in poudaril, da se tudi, ko so razmere mirne, večurnih prenosov udeležijo ljudje z vsega sveta.