Carrie Hope Fletcher kot Pepelka and Gloria Onitiri kot dobra vila.
Carrie Hope Fletcher kot Pepelka and Gloria Onitiri kot dobra vila.

Zadnja ponovitev predstave je napovedana za 12. junij, Webbrovo podjetje Really Useful Group pa je v izjavi za javnost zapisalo, da "je bilo postaviti novo predstavo v času covida-19 neverjeten izziv" in da bo Pepelka na Broadwayu zaživela leta 2023.

Trenutni in predvideni člani ustvarjalne ekipe Pepelke so odpoved dobili bolj ali manj iz druge roke. Summer Strallen, ki bi se igralski zasedbi morala pridružiti v kratkem, je novico izvedela na spletu, e-pošto pa je prejel samo njen agent. Uradno ni nihče odpovedal vaj, ki bi jih morala začeti junija – še pred tremi dnevi se je udeležila pomerjanja kostumov in lasulj. Za eno leto je bila namreč najeta za vlogo Kraljice.

Luke Latchman, ki bi se prav tako moral pridružiti zasedbi, je tvitnil: "Predstavljajte si – v glavi stokrat preigravaš, kaj boš rekel, ko bo vest objavljena. Prijateljem in družini namigneš, da se obeta nekaj velikega in da komaj čakaš, da jim boš lahko povedal. Zavedanje, da se obeta glavna vloga na West Endu, kar spremeni celotno kariero. In potem vidiš en tvit in je vsega konec."

Daisy Twells bi vaje morala začeti naslednji mesec, premiero na West Endu pa bi doživela v zboru. Naslednje leto dni je imela "logistično in finančno že načrtovano", preden je dobila odpoved. "To je bilo zame uresničenje sanj in vzeto mi je bilo v nekaj sekundah," je tvitnila, Potrdila je tudi, da je informacijo izvedela iz sporočila za javnost.

Andrew Lloyd Webber ima pod palcem skoraj milijardo evrov. Lani poleti je razglasil, da je pripravljen tvegati zapor, češ da bo kljub omejitvam gledališče zapolnil do končnih kapacitet. Foto: AP
Andrew Lloyd Webber ima pod palcem skoraj milijardo evrov. Lani poleti je razglasil, da je pripravljen tvegati zapor, češ da bo kljub omejitvam gledališče zapolnil do končnih kapacitet. Foto: AP

Carrie Hope Fletcher, ki trenutno igra naslovno vlogo, je v nedeljo tvitnila: "Nimam besed ... Z mislimi sem pri vseh, ki sta jih prizadela današnja novica in način, kako je bila posredovana."

Pri Really Useful Group trdijo: "Preden je bila vest objavljena javno, smo vse obvestili s klicem, e-pošto ali osebno (nekatere prek agenta). Naredili smo vse, da bi bili ljudje obveščeni, preden je bila objava javna, in pri tem poskušali upoštevati, kako hitro bo vest zakrožila po družbenih medijih."

Na čelu odprtja gledališč
Produkcijsko podjetje uradnih razlogov za ukinitev ni podalo, je pa produkcija imela hude finančne izgube, ker so med decembrom in februarjem odpovedali vse ponovitve, da bi "ohranili integriteto predstave" med valom različice omikron v Veliki Britaniji.

Premiero na West Endu je Pepelka zaradi pandemije tako ali tako doživela z enoletno zamudo, že premierna izvedba je bila zaradi okužbe odpovedana. Ko so končno prišli na oder, so bili kritiški odzivi dobri, a dvorane niso bile razprodane.

"Neverjetno ponosen sem na Pepelko," je v izjavi za javnost napisal Lloyd Webber. "Ni mi prinesla samo najbolj bleščečih recenzij v karieri, pač pa smo bili tudi na čelu ponovnega odprtja West Enda ter zagotavljali, da je gledališče ostalo relevantno in vredno poročanja."