Foto: AP
Foto: AP

Potem ko so februarja razglasili nominirance za vstop v dvorano slavnih, je Parton povedala, da se želi umakniti iz izbora, saj si ni prislužila rokenrolske časti. Ampak 76-letna pevka si je premislila, aprila je za radio National Public povedala, da bo z veseljem sprejela čast, če bo izbrana.

V dvorano slavnih sta že vpisana kantrizvezdnika Hank Williams in Johnny Cash.

49-letni Eminem, ki je pred 20 leti sprožil polemike z besedili o posilstvu in umorih, je kljub kritikam pripomogel k širjenju priljubljenosti hiphopa.

Eminem je februarja nastopil ob polčasu finala ameriškega nogometa – Super Bowla. Foto: Reuters
Eminem je februarja nastopil ob polčasu finala ameriškega nogometa – Super Bowla. Foto: Reuters

Petčlanska zasedba Duran Duran je postala priljubljena z uspešnicami, kot sta Rio in Girls on Film.

Na slovesnosti v Los Angelesu se bodo omenjenim glasbenim imenom, ki jih bo še letos doletela čast vpisa v Rock & Roll Hall of Fame, pridružili še: popskupina Eurythmics in pevci Lionel Richie, Carly Simon in Pat Benatar.

Eurythmics, britanski dvojec Annie Lennox in Davea Stewarta, je navduševal v 80. letih prejšnjega stoletja, med drugim s pesmijo Sweet Dreams ...

69-letna Benatar je kraljevala na glasbenih lestvicah v 80. s pesmimi, kot sta Heartbreaker in Hit Me with Your Best Shot. 76-letna Simon je kantavtorica, znana po pesmih You're So Vain, Anticipation in drugih pesmih iz 70. let prejšnjega stoletja. 72-letni Richie je kot soloizvajalec dosegel uspeh v poznih 70. in zgodnjih 80. z balado Hello in s pesmijo Dancing on the Ceiling.

Člani hiše slavnih rokenrola so izbrani z glasovnicami, poslanimi več kot 1000 umetnikom, zgodovinarjem in članom glasbene industrije.