Predsednika madžarske in slovenske hokejske zveze Gyorgy Such in Matjaž Rakovec sta 8. maja v Hali Tivoli predstavila podrobnosti skupne kandidature za SP elitne divizije 2023. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednika madžarske in slovenske hokejske zveze Gyorgy Such in Matjaž Rakovec sta 8. maja v Hali Tivoli predstavila podrobnosti skupne kandidature za SP elitne divizije 2023. Foto: www.alesfevzer.com

Madžarska hokejska zveza v roku ni pridobila potrebnih zagotovil vlade za podporo projektu, zato so Madžari danes sporočili, da umikajo kandidaturo. Pri HZS-ju čakajo na morebitno spremembo v zadnjem trenutku.

Kontrec: Ne kaže najbolje, a povsem projekta še nismo odpisali
"Tako naša kot madžarska zveza sta naredili vse za organizacijo prvenstva. Žal pa Madžarom v roku ni uspelo pridobiti ustreznih garancij vlade za izvedbo tekmovanja, brez tega pa je projekt za vse vpletene preveliko tveganje," je dejal generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec.

Možnosti, da bi Slovenija šla sama v tovrstni projekt, ni. "Nismo še popolnoma obupali in čakamo, da se v zadnjem trenutku morda še kaj spremeni. Dejstvo je, da ne kaže najbolje, a povsem projekta še nismo odpisali," je še dejal nekoč eden najboljših slovenskih hokejistov.

Načrte so predstavili pred dvema tednoma v Tivoliju
Zadnji dan svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Ljubljani sta hokejski zvezi Slovenije in Madžarske uradno razglasili skupno kandidaturo za SP elitne skupine 2023. Obe izbrani vrsti sta si zagotovili napredovanje med elito.

Eno predtekmovalno skupino bi organizirali v Ljubljani, v dvorani Stožice, kjer je bilo pred desetimi leti že prvenstvo divizije I. V Sloveniji bi bili še dve četrtfinalni tekmi. Druga skupina bi bila v Budimpešti, kjer bi bile poleg dveh četrtfinalnih tekem še obe polfinalni in finalna, ker imajo Madžari precej večjo dvorano.

Prvotno bi moral turnir maja čez eno leto gostiti Sankt Peterburg, a je bil SP odvzet kot posledica invazije Rusije v Ukrajini, zaradi česar je bila najprej izključena reprezentanca, nato pa so Rusom odvzeli še organizacijo hokejskega mundiala.

Skupna kandidatura z Madžarsko dokončno padla v vodo