Edo Terglav bo svoje varovance čez leto dni odpeljal na Švedsko. Foto: www.alesfevzer.com
Edo Terglav bo svoje varovance čez leto dni odpeljal na Švedsko. Foto: www.alesfevzer.com

Na prvenstvu divizije I-A so varovanci Eda Terglava zasedli drugo mesto in se znova uvrstili med elito. Slovenci so v Bolzanu napredovali skupaj z Madžari in bodo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto nadomestili Poljsko in Veliko Britanijo, ki sta izpadli iz elite.

Slovenija bo nastopala v skupini A v Stockholmu, kjer se bo pomerila s Kanado, Švico, Švedsko, Slovaško, Latvijo, Avstrijo in Francijo. Risi so med elito obstali le v letih 2002 in 2005, v zadnjih 19 letih pa jim ta podvig ni več uspel.

V skupini B v Herningu na Danskem bodo igrale Finska, Češka, ZDA, Nemčija, Danska, Norveška, Kazahstan in Madžarska.

Svetovno prvenstvo na Švedskem in Danskem bo potekalo od 9. do 25. maja 2025.

Mladi risi znova na domačem prvenstvu
Slovenska reprezentanca do 20 let bo, po uvrstitvi v višji kakovostni razred decembra lani, v prihodnji sezoni nastopila na svetovnem prvenstvu divizije I-A, ki bo od 9. do 15. decembra 2024 potekalo na Bledu. Mladi risi se bodo na domačem ledu udarili z ekipami Avstrije, Danske, Francije, Madžarske in Norveške.

Slovenska reprezentanca do 18 let se bo v prihodnji sezoni prav tako preizkušala v višjem kakovostnem razredu ter tako nastopila na svetovnem prvenstvu divizije I-A, ki bo od 20. do 26. aprila 2025 potekalo na Madžarskem. Mladi risi se bodo srečali z reprezentancami Avstrije, Danske, Madžarske, Kazahstana in Ukrajine.