Gašper Okorn je po Olimpiji in Szombathelyem do državne krone popeljal še Cibono. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Okorn je po Olimpiji in Szombathelyem do državne krone popeljal še Cibono. Foto: www.alesfevzer.com

Zagrebčani so 20. postali državni prvaki, letos pa so pod vodstvom Okorna, ki jih je po seriji porazov prevzel med sezono, osvojili dvojno domačo krono. Cibona je po treh letih znova najboljša na Hrvaškem. Okorn je po Sloveniji in Madžarski postal državni prvak še v tretji državi, v vseh treh pa je klube tudi popeljal do obeh domačih lovorik.

Volkovi so pred razprodanimi tribunami dvorane Dražena Petrovića prvi polčas dobili za 11. V prvih sedmih minutah zadnje četrtine je Cibona dala le tri točke, tri minute pred koncem pa so Dalmatinci izenačili. V zadnjo minuto so gostitelji vstopili s točko prednosti. Amar Gegić je nato zadel in zatem še ukradel žogo. Kljub zgrešenima prostima metoma Lovra Gnjidića je Cibona zadržala prednost, saj je napadalni skok dobil Toni Nakić, ki je s črte prostih metov zagotovil zagrebško zmago.

Nakić, ki je bil izbran tudi za najkoristnejšega posameznika finalne serije, je bil s 15 točkami prvi strelec Cibone, Roko Prkačin jih je dodal 14. Pri Zadru je bil s 13 najbolj razpoložen Dominik Mavra.