Marco Bonitta Foto: FIVB
Marco Bonitta Foto: FIVB

Bonitta je slovensko reprezentanco prevzel leta 2022 in se z njo prvič predstavil v srebrni evropski ligi, v kateri so Slovenke osvojile bronasto medaljo. Slovenke so nato uspešno igrale še v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in se tretjič prebile na EP. Lani so slovenske odbojkarice osvojile 20. mesto na evropskem prvenstvu. Nastopile so tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. Ob koncu sezone so se vidno povzpele tako na svetovni kot na evropski lestvici.

"Zdaj, ko tudi uradno nisem več selektor slovenske ženske reprezentance, bi se rad vsem zahvalil za dve intenzivni in zares lepi leti. Hvala predsedniku zveze Metodu Ropretu za priložnost, ki mi jo je ponudil. Hvala tudi vsem drugim predstavnikom zveze, ki so me sprejeli medse, hvala pa tudi vsem mojim sodelavcem v štabu, s katerimi sem sodeloval v teh dveh letih. Predvsem pa hvala dekletom, ki so mi sledila in me "prenašala". Doživeli smo nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag. Zelo sem ponosen na to, kako je ekipa igrala. Še posebej v zadnjem obdobju, ko je igralke na igrišču krasila izjemna odločnost. Dekleta, želim vam najlepšo možno prihodnost. Vedno bom vaš navijač. Hvala še enkrat," je dejal Bonitta.

"Hvaležni smo, da smo imeli zadnji dve leti na klopi naše ženske izbrane vrste tako vrhunskega strokovnjaka, kot je Marco. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije bi se mu rad zahvalil za ves trud in delo, ki ju je vložil v našo reprezentanco. Dekleta so pod njegovim vodstvom vidno napredovala in svojo kakovost večkrat dokazala na mednarodnem parketu. Marco je vsekakor postavil trdne temelje za nadaljnje delo in prepričani smo, da bo enako uspešen tudi pri svojem prihodnjem delu,“ se je Bonitti zahvalil generalni sekretar OZS-ja Gregor Humerca.

Slovensko žensko reprezentanco v letu 2024 čakata dva izziva. Najprej bo nastopala v zlati evropski ligi, v drugem delu sezone pa še v prvem delu kvalifikacij za EP 2026.