Kolagen, beljakovina, ki v našem telesu skrbi za večjo prožnost kože in vezivnega tkiva ter boljšo strukturo las in nohtov. Foto: Vendi
Kolagen, beljakovina, ki v našem telesu skrbi za večjo prožnost kože in vezivnega tkiva ter boljšo strukturo las in nohtov. Foto: Vendi

Kaj je kolagen?

Kolagen je popolnoma naravna beljakovina, ki poskrbi za vašo mladostnost tudi v kasnejših obdobjih življenja! Če bi radi ohranili vitalne sklepe in poskrbeli za bolj mladostno kožo, lase in nohte, vaše telo za to potrebuje beljakovino z imenom kolagen, ki je pomemben gradnik naše kože, sklepov, kosti, mišic, notranjih organov, hrustanca, las in drugih delov telesa.

Vam primanjkuje kolagena?

V mladosti se kolagen v našem telesu tvori sam s pomočjo snovi, ki jih dobimo iz prehrane. Nekje po 30. letu starosti ga namreč našemu telesu začne primanjkovati, kar se začne poznati tudi na koži, ki postaja manj elastična in napeta, lasje in nohti pa bolj krhki in lomljivi. Ob tem tudi sklepi postajajo vedno manj prožni, kar lahko vodi v različne težave z njimi. Če podobne znake opažate na svojem telesu, je treba narediti nekaj, da to spremenite. Pri tem pa vam poleg čim bolj zdravega življenjskega sloga najbolj pomaga NM kolagen, ki okrepi vaše sklepe, izboljša prožnost kože ter poskrbi za bolj močne lase in nohte.

Kako do bolj napete in bolj mladostne kože na čim bolj naraven način? Foto:Vendi
Kako do bolj napete in bolj mladostne kože na čim bolj naraven način? Foto:Vendi

Zakaj se na koži pojavijo gube?

Zakaj v mladosti nimamo gub, medtem ko se te v kasnejših obdobjih življenja pojavijo na koži? Zato, ker se struktura kože s staranjem spreminja. Da je v mladosti naša koža napeta, elastična in prožna, pa je v veliki meri zaslužna prav beljakovina z imenom kolagen, ki predstavlja enega od ključnih gradnikov naše kože. Z njim torej lahko poskrbite za:

  • bolj napeto kožo,
  • lepši videz vaše kože,
  • za manj vidne gube na koži,
  • manjše število gub,
  • za bolj mladostno kožo.

Kolagen za močne lase in nohte

Kolagen pa ni pomemben le za strukturo naše kože, ampak močno vpliva tudi na to, kako so videti naši lasje in nohti. Ti s staranjem postajajo vedno tanjši in s tem bolj krhki in lomljivi. Lasje pogosto začnejo tudi bolj izpadati oziroma niso več tako gosti, kot so bili nekoč. Kolagen nam lahko to pomaga spremeniti, saj:

  • okrepi nohte in jih naredi manj lomljive,
  • poskrbi za močnejše lase in manj izpadanja,
  • poskrbi za bolj goste lase,
  • izboljša rast las,
  • izboljša videz las in nohtov.
Bi radi okrepili svoje sklepe ter se izognili težavam z njimi? Foto: Vendi
Bi radi okrepili svoje sklepe ter se izognili težavam z njimi? Foto: Vendi

Kolagen za sklepe

Tudi sklepi oziroma sklepni hrustanec z leti postane manj prožen. Preobremenjenost sklepov, fizično delo ali pretirano ukvarjanje s športom lahko to še poslabša, enako pa lahko stanje poslabša tudi sedeč življenjski slog s premalo ali skorajda nič gibanja. Zato se pri marsikom že okrog štiridesetega leta pojavijo težave s sklepi, ki se jim po petdesetem letu starosti ne izogne skorajda nihče. Kolagen lahko pripomore k:

  • preprečevanju težav s sklepi,
  • zmanjšanju bolečin v sklepih,
  • večji prožnosti sklepnega hrustanca,
  • večji vitalnosti sklepov,
  • lažjemu gibanju.

Kolagen hrana – kaj jesti za večjo vitalnost?

Zavedati se moramo, da beljakovine predstavljajo pomemben del našega jedilnika. Večina ljudi ima na svojem jedilniku preveč ogljikovih hidratov in premalo beljakovin, pogosto pa je naša prehrana tudi preveč enolična. Pomembno je, da uživamo raznoliko in zdravo prehrano, saj to vpliva tako na naše počutje kot videz ter nas hkrati ohranja vitalne v vseh obdobjih življenja.

Za še večjo vitalnost in ohranjanje mladostnosti našega videza, pa tudi sklepov in drugih delov telesa pa je pametno razmisliti o jemanju kolagena v obliki prehranskega dodatka. Samo s prehrano ga namreč večina ljudi, starejših od 30 let, ne dobi dovolj, hkrati pa se v kasnejših obdobjih življenja ta beljakovina v telesu ne tvori več. Ko telo porabi zaloge, pride do pomanjkanja, česar samo z ustrezno prehrano skorajda ne moremo nadomestiti, lahko pa pomanjkanje nadomestimo s prehranskim dodatkom, kakršen je NM kolagen.

Visoko kakovosten NM hidrokolagen se v telo absorbira v kar 98 % in hitro izboljša videz kože, las in nohtov. Foto: Holistic
Visoko kakovosten NM hidrokolagen se v telo absorbira v kar 98 % in hitro izboljša videz kože, las in nohtov. Foto: Holistic

NM kolagen je najboljši na tržišču

Če bi radi ohranili vitalnost svojih sklepov in mladostnost svoje kože, las in nohtov, izberite Novelius Medical oziroma NM kolagen, ki velja za enega najboljših in najbolj cenjenih na tržišču! Izdelan je iz preverjenih in kakovostnih sestavin, ki so skrbno izbrane tako, da imajo čim večji učinek, hkrati pa v njem ni nobenih nepotrebnih dodatkov, ampak samo tisto, kar vaše telo res potrebuje. Prav zaradi tega se vam NM kolagen zagotovo splača izbrati in preizkusiti.

Njegove najbolj pomembne prednosti so:

  • zelo dobra absorpcija (98 %)
  • vsebuje samo naravne, kakovostne in preverjene sestavine,
  • ne vsebuje umetnih sladil ali drugih umetnih dodatkov,
  • vsebuje optimalno razmerje pomembnih aminokislin,
  • vsebuje kolagenske peptide, ki pomagajo pri tvorjenju novega kolagena,
  • kolagenski peptidi pripomorejo tudi k tvorjenju elastina in hialuronske kisline, ki so ključni za ohranjanje prožnosti kože in sklepnega tkiva.

Njegova uporaba je enostavna, saj je na razpolago v obliki prahu, ki ga vmešate v vodo ali drug napitek. Pri tem je pomembno le, da se držite navodil za uporabo ter da NM kolagen redno jemljete, saj boste tako poskrbeli za to, da ga vaše telo dobi dovolj za to, da lahko ostane mladostno in vitalno. Kolagen za sklepe, kožo, lase, nohte itd. je pametno jemati tako v primeru težav s sklepi, gubicami, krhkimi lasmi in nohti, kot tudi čisto preventivno. V vsakem primeru daje zelo dobre rezultate, ki postanejo vidni že v nekaj tednih.