Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Veliko nas sanjari o lastnem vikendu, blizu morja, o hiški, v kateri bi lahko preživljali tudi zimske večere ali čas, ko bomo upokojeni. To željo si zdaj lahko uresničite! Na čudoviti lokaciji, le dobrih 100 metrov od morja v Savudriji, je namreč naselje Bašanija - 12 družinskih vil, ki so .

Sanjska lokacija

Le 15 kilometrov od Slovenije se nahaja naselje Bašanija, ki je dobrih 100 metrov oddaljeno od obale ob starem kamnitem svetilniku v Savudriji. Naselje je mirno in ima urejeno komunalno infrastrukturo. Naselje dvanajstih vil je zaprtega tipa - okoli celotnega naselja je ograja z dvema vhodoma, ob vstopu v naselje pa so nameščena dvokrilna dvoriščna vrata, ki se odpirajo z daljinskim upravljalcem, ob vratih pa je osebni prehod za pešce, za katerega morajo imeti ključ. Dovoz in cestišče v naselju sta asfaltirana, nameščena je tudi ulična razsvetljava.

Udobno bivanje za vse generacije

Vile so bile zgrajene leta 2005 in še niso bile vseljene. Vse vile se izdelane kot dvostanovanjske enote z zasebnimi vhodi. Posamezne vile med seboj ločuje nižji kamniti zid ali naravna meja (lovorikovci, sivka, palma, mediteransko grmičevje). Vile so priključene na električno in vodovodno omrežje.

Klasična istrska gradnja

Vile so zgrajene iz naravnih materialov, ki smo jih navajeni v istrskem okolju. Tlaki v dnevnih in spalnih prostorih so parket, v ostalih prostorih je po tleh položena keramika, podesti ter stopnišča so obloženi z naravnim kamnom. Okna so zastekljena s termoizolacijskim steklom. Vsaka vila ima domofon.

Dovolj prostora v vili, zunaj čudovit vrt

V kletnih prostorih vil se nahajajo prostori za bar, vinoteko, fitnes, savno, shrambo, kopalnico ter jacuzzi. Kletni prostori ter instalacije v njih omogočajo izvedbo povsem ločenega stanovanja, saj je v kleti prijetno hladno, ima urejeno kopalnico, na razpolago pa je tudi dimnik, za ureditev ogrevanja.

V pritličju se nahajajo kuhinja, jedilnica, spalni prostor, dve kopalnici in dnevna soba z večjo pokrito teraso, pred katero se razprostira zelenica. V nadstropju se nahajata dve spalnici s pokritima balkonoma in dve kopalnici.

Vile imajo svoj vrt s trato in raznolikim grmičastim ali drevesnim mediteranskim rastjem, ki ustvarja senco in zasebnost, pred vsako vilo je tudi urejeno parkirišče za dve vozili.

Ugodne cene

Vile imajo neto tlorisne površine od 215,38 m² do 217,42 m², površine zemljišč pa se gibljejo od 275,028 m² do 414,798 m². Cene vil na tej elitni morski lokaciji so od 325.000,00 EUR naprej (z vključenim davkom).