Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Tradicionalna majska prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani bo v soboto, 12. maja, tudi letos na prav poseben način popestrila dogajanje v tem prelepem mediteranskem mestecu. Vzdolž promenade ob morju in na drugih bližnjih lokacijah se bodo obiskovalcem s svojimi običaji, kulinariko, glasbo in posebnostmi predstavile krajevne skupnosti, turistična, kulturna in druga društva destinacije Koper. Vse skupaj pa bodo popestrili tudi bogat kulturni program – kulturni maraton, turnir v tradicionalni istrski športni in družabni igri - pandolu ter Istrske igre, na katerih se bodo člani društev preizkusili v zanimivih družabnih aktivnostih, kot so vleka vrvi, skakanje v vreči, igranje more, briškole in podobno.

Koper na dlani je vsakič znova imenitna priložnost, da na enem mestu ob sproščenem vzdušju doživite pristnost in tradicijo slovenske Istre, raznolikost istrskih vasic in avtentičnost istrske kulinarike. Tako na stojnicah tudi letos prav gotovo ne bodo manjkali fritaja z divjimi šparglji, istrski pršut, refošk, malvazija, kroštoli in druge domače dobrote, pripravljene po receptih zelenega istrskega podeželja.

Prireditev se bo odvijala med 9. in 18. uro, vstop na prireditev je prost, več informacij na: http://koperforculture.si/sl/dogodki/details/1/7