Postojte ...  in uživajte v zeleni modrini izvirov in tolmunov. Foto:
Postojte ... in uživajte v zeleni modrini izvirov in tolmunov. Foto:
Osvobodite se vsakdanje rutine. Poletje kliče po novih doživetjih.
Osvobodite se vsakdanje rutine. Poletje kliče po novih doživetjih.
Čistoča, naravna senca, mir in kakovostna termalna voda so tisto, kar uvršča kopališče Balnea v Termah Dolenjske Toplice med najboljše pri nas.
Čistoča, naravna senca, mir in kakovostna termalna voda so tisto, kar uvršča kopališče Balnea v Termah Dolenjske Toplice med najboljše pri nas.
Po dobri masaži se počutiš lahkotnejšega.
Po dobri masaži se počutiš lahkotnejšega.

Tiste, ki imate oko za lepoto in nekaj pustolovskega duha, bosta kraj in njegova okolica očarala. Vzemite si čas za raziskovanje, s fotoaparatom v rokah. Svetujemo vam, da si sobo rezervirate v Termah Dolenjske Toplice, ker vam je tam na voljo prav vse za brezskrben oddih.

Zelenje vabi na potep

Pod zelenimi krošnjami ni nikoli prevroče, zato se lahko potepate vse poletje. Raziskujete lahko s kolesom, peš ali z avtomobilom. Lahko tudi na organiziranih izletih z avtobusom ali na pohodih z vodnikom, ki jih za svoje goste organizirajo v Termah Dolenjske Toplice. V Žužemberku si oglejte grad in znamenite lehnjakove pragove na smaragdno zeleni Krki. V Soteski obiščite slikoviti Hudičev turn, v katerem so nekdanji graščaki prirejali razuzdane zabave. V Obrhu je mogoče občudovati vodni izvir, ki priteka izpod skal v čudovitih turkiznih odtenkih, obenem pa okušati domače likerje in čokolade blagovne znamke Berryshka, ki nastajajo po tradicionalnih družinskih recepturah. V bližnjem Kočevskem rogu najdete čisto pravi pragozd, na obronkih topliške doline pa zeliščarsko kmetijo, na kateri uspeva več kot 400 vrst zdravilnih rastlin. Tudi Bela krajina je pravzaprav bolj zelena kot bela, prvinska in umirjena. Obiščite zeleni izvir Krupe pri Semiču in povirje Lahinje v bližini Dragatuša, ustavite se pri katerem od odličnih vinarjev in se okopajte v prelestni Kolpi.

V Termah Dolenjske Toplice lahko najamete kolo, s katerim se boste lahko podali na ogled naravnih lepot in znamenitosti. V bližini je urejena tekaška pot, poskrbljeno je za pohodnike in ljubitelje raftinga, čolnarjenja in tenisa, mlade družine pa bodo vesele sprehajalnih poti za »vozičkanje« in vožnjo s poganjalčki.

Zelena sprošča in osvežuje

Terme Dolenjske Toplice so idealno izhodišče za potepanje po Dolenjski in Beli krajini, hkrati pa tudi najboljša izbira za počitek, sprostitev in razvajanje. Blagodejni termalni vrelec s sestavo, ki vrača zdravje, ima edinstveno lastnost – že pri izviru ima telesno temperaturo, ta prijetna temperatura pa omogoča kopanje vse leto, v vsakem vremenu. Kopanje v termalnih bazenih je naravno zdravilo za napete mišice in živce.

Hotel Balnea odlikuje sodoben, a prijetno domačen ambient. Estete, ljubitelje umetnosti in tiste, ki želijo v hotelu doživeti nekaj več, očara z naravnimi elementi in umetninami. Obdaja ga park s stoletnimi drevesi.

V Wellness centru Balnea najdete pravi raj termalnih užitkov, masaž, savn, kopeli in storitev za lepoto. Za nege uporabljajo naravno kozmetično linijo, za masaže pa naravna olja (avokadovo, lešnikovo, grozdno, mandljevo …), ki jim glede na namen masaže dodajajo eterična olja. Bolečim mišicam na primer prija ingver, črni poper in Ylang-Ylang, napetost zaradi stresnega vsakdana pa uspešno blaži sivka, citrusi ali bor. Naravno mangovo maslo preprečuje poletne težave s kožo, saj kot balzam deluje na izsušeno in razdraženo kožo.

Kopališče obdaja na eni strani park, na drugi strani pa zelen travnik. Ni ne preveliko ne premajhno. Ravno pravšnje, da ni ne pretirane gneče ne hrupa. Gostom so na voljo notranji termalni bazen in dva zunanja, z vodnimi in zračnimi masažami, whirlpooli, gejzirji in vodnimi slapovi. Z mirnimi kotički je poskrbljeno za zasebnost, počitek in varno sončenje.

Zdravilna zelena barva na krožnikih

Ne le v naravi in na bazenih, tudi na krožnikih prevladuje zelena barva. V restavraciji hotela Balnea se boste lahko naužili pomlajevalnega klorofila v sveži zelenjavi, zeliščih in dišavnicah, pa tudi sadja in drugih polnovrednih živil iz lokalne pridelave.

Čudežna moč klorofila


Zeleno barvilo – klorofil – vsrkava sončno energijo in pri rastlinah skrbi za fotosintezo. Sodeluje pri pomembnih procesih, kot sta rast in dihanje. Po kemijski sestavi je klorofil zelo podoben človeški krvi, le da je glavni mineral v njem magnezij, v človeški krvi pa železo. Priporočamo, da ga uživate čim več.

Največja korist klorofila je namreč v tem, da obnavlja telo, saj pospešuje rast in obnovo tkiv. Sodeluje pri čiščenju organizma, celjenju ran in boju proti okužbam; spodbuja prebavo, izboljšuje prekrvitev, krepi imunski sistem in vpliva na obnovo krvnih celic. Vsebuje vitamine K, C, A in E ter folno kislino, kalcij, beljakovine, magnezij in železo.
Najbolj razširjen vir klorofila je zelena listnata zelenjava, to pa je najbolje uživati presno. Bogata s klorofilom je predvsem temnozelena zelenjava: kodrasti ohrovt, špinača, blitva, zelena solata, nadzemna koleraba, zelje, brokoli, listi peteršilja in zelene, por, beluši…

Naj bo vaše poletje v vseh odtenkih zelene

Terme Dolenjske Toplice resnično navdušijo. Nekajdnevni oddih vam bo dal novih moči in navdiha, pa če boste sami, v dvoje, z družino ali s prijatelji. Prepustite se zeleni – sprostitvi, gibanju, zdravju, osvežitvi … v vseh odtenkih.

Informacije:

Hotel Balnea Superior v Termah Dolenjske Toplice

08 20 50 300

booking@terme-krka.eu

www.terme-krka.si