Peter Osojnik, direktor centralne nabave: »Ena izmed dobrih strani dela pri podjetju HOFER je sistem napredovanja po plačnih razredih.« Foto:
Peter Osojnik, direktor centralne nabave: »Ena izmed dobrih strani dela pri podjetju HOFER je sistem napredovanja po plačnih razredih.« Foto:
Selma Madunić, namestnica poslovodje, Marjan Škrjanec, poslovodja, Tadeja Gril, namestnica poslovodje, Melodi Sofić, namestnica poslovodje
Selma Madunić, namestnica poslovodje, Marjan Škrjanec, poslovodja, Tadeja Gril, namestnica poslovodje, Melodi Sofić, namestnica poslovodje.
Kristina Možina, strokovna sodelavka v oddelku administracije v centralni nabavi: »Dober delodajalec te vodi po tvoji življenjski poti.«
Kristina Možina, strokovna sodelavka v oddelku administracije v centralni nabavi: »Dober delodajalec te vodi po tvoji življenjski poti.«

Na delovnem mestu, ki nas izpopolnjuje, dosežemo osebno zadovoljstvo, nanj pa se dan za dnem tudi radi vračamo. Delovni uspehi prinesejo osebnostno rast, veliko vlogo igrajo tudi sodelavci, na katere se lahko obrnemo, ko potrebujemo pomoč – vse pa se začne s plačilom, ki je ustrezno za opravljeno delo, saj nam prav to omogoča finančno stabilnost.

Napredovanje po plačni lestvici

Podjetje HOFER svojim zaposlenim ponuja vrsto ugodnosti, med njimi tudi sistem stopenjskega napredovanja po plačni lestvici. Peter Osojnik, direktor centralne nabave, pove: »Dober delodajalec mi mora omogočati karierno in osebnostno rast, dobro razmerje med prostim časom in delom ter me za moje delo tudi pošteno plačati. Ena izmed dobrih strani dela pri podjetju HOFER, ki je marsikdo ne pozna, je sistem napredovanja po plačnih razredih. To pomeni, da če dobro opravljaš svoje delo, skozi čas dejansko samodejno napreduješ v vse višji plačni razred.«

Nadpovprečne plače v trgovski panogi

Namestnica poslovodje Selma Madunić o svojem delu pravi: »Najbolj mi je všeč dinamika dela – to, da delam v dobrem in sproščenem kolektivu.« Sodelavci v prodaji poudarjajo HOFERjevo skrb za zaposlene, zaupanje in odgovornost do zaposlenih, izpostavljajo pa tudi pomen rednega in dobrega plačila, ki mora biti osnova vsakega delovnega razmerja.

Sistem plač v podjetju HOFER je zasnovan tako, da se osnovna bruto plača prvih šest let samodejno viša. Za krajši delovni čas, na primer 30 ur tedensko, prodajalci v prvem letu prejmejo najmanj 882 evrov bruto na mesec, šesto in vsako naslednje leto pa najmanj 1.021 evrov bruto na mesec. Vsak zaposleni prejme še dodatek za prevoz na delo in dodatek za prehrano v višini maksimalnega neobdavčenega zneska.

Fleksibilni načini opravljanja dela

Služba nas spremlja skozi pomembne življenjske odločitve in prelomnice. Dober delodajalec pokaže posluh in zagotovi različne možnosti opravljanja dela. Tako zaposleni niso prikrajšani, ko pride do usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. HOFER omogoča možnost zaposlitve za krajši delovni čas in prilagodljive zaposlitvene modele.

Kristina Možina, strokovna sodelavka v oddelku administracije v centralni nabavi, meni, da dober delodajalec zaposlenega spremlja na njegovi življenjski poti: »Sama sem se že zgodaj zaposlila in tako me je HOFER vodil od vozniškega izpita, nakupa prvega avtomobila, poroke pa do rojstva novega družinskega člana.«

Več kot le mesečno plačilo

Finančne prednosti se ne nanašajo nujno samo na mesečno plačilo za opravljeno delo. Pri HOFERju ponujajo še druge ugodnosti in izvajajo programe, kot so:

  • Dodatno pokojninsko zavarovanje: vsem sodelavcem s pogodbo za nedoločen čas podjetje mesečno vplačuje premijo v vrednosti 30 evrov.
  • Priporočilo sodelavca: ko zaposleni priporoči novega sodelavca, ki ga podjetje nato zaposli za nedoločen čas, je nagrajen z 200 evri bruto enkratnega dodatka pri plači.
  • Nagrajevanje dobrih idej: v okviru projekta Ideja z@ HOFER je vsak sodelavec nagrajen za svoje zamisli, ki prispevajo k izboljšanju procesov in rasti podjetja, s HOFER darilnimi boni v vrednosti 100 evrov.

Sodelavci v podjetju HOFER stojijo za vodilom »HOFER ni le trgovina, HOFER smo ljudje«. V Sloveniji tako podjetje sestavlja že več kot 1.800 posameznikov z različnimi znanji in ozadji, vse pa povezujejo skupne vrednote, med katerimi kot glavne prepoznavajo enostavnost, zanesljivost in odgovornost.

Če se želite pridružiti ekipi podjetja HOFER, lahko ugodnosti in prosta delovna mesta preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.