Foto: AP
Foto: AP
false
Foto: AP

Moški le težko spregovorijo o svojih težavah s prostato, čeprav imajo že v krogu svojih prijateljev mnogo sotrpinov. Kar vsak drugi moški po 50. letu se sooča s simptomi povečane prostate, zato je prav, da jih prepoznamo in ustrezno ukrepamo. Dokler težave še niso prehude, bo morda zadostovalo že samozdravljenje.

  • Pogosto tiščanje na vodo
  • Pogostejše nočno uriniranje
  • Nenadna potreba po uriniranju (občutek, da ne boste pravočasno prišli do stranišča)
  • Občutek nepopolno izpraznjenega mehurja
  • Izguba poželenja (zmanjšan libido)
  • Šibkejši curek pri uriniranju
  • Težaven začetek uriniranja
  • Prekinjajoč curek
  • Kapljanje po uriniranju

Preverite stanje svoje prostate s preprostim testom

V kakšen stanju je vaša prostata, lahko sami preverite s preprostim vprašalnikom, ki ga je potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Kdaj je potreben obisk pri zdravniku?

Če opazite katerega od zgoraj naštetih simptomov, ne odlašajte z obiskom pri zdravniku. Vsekakor pa je to nujno, če ob uriniranju čutite bolečino, opazite v urinu kri, imate vročino brez vzroka ali ne morete v popolnosti izprazniti mehurja.

Odvisno od stanja vaše prostate bo zdravnik priporočil ustrezno terapijo. Ena izmed učinkovitih možnosti zdravljenja blago do zmerno povečane prostate je tudi z registriranim zdravilom rastlinskega izvora Prostasan.

Naravno ali sintezno zdravilo?

Zdravljenje vsekakor ni potrebno pri vseh moških s povečano prostato. V določenih primerih zdravnik odredi tudi zgolj samoopazovanje. Ko pride na vrsto zdravljenje z zdravili, se natančno pozanimajte o možnostih. Sintezna zdravila lahko povzročajo tudi določene neželene učinke, kot so zmanjšanje količine semenske tekočine, upad libida, motnje erekcije, rast prsi …

A.Vogel Prostasan je povsem naravno zdravilo iz žagastolistne palme (palmeta), ki učinkovito lajša simptome blago do zmerno povečane prostate brez omenjenih neželenih učinkov. Še več – urologi ugotavljajo, da se pri zdravljenju z omenjenim zdravilom izboljšajo celo težave v spolnosti.

Prostasan je enostaven za odmerjanje, saj je dnevno potrebno zaužiti le eno kapsulo. Opazno izboljšanje simptomov povečane prostate nastopi po 2-3 mesecih neprekinjenega jemanja zdravila. Zdravilo lahko brez zadržkov jemljete tudi več let.