Lastniki vrtov takoj vedo, da je čas za jesenska opravila. Foto:
Lastniki vrtov takoj vedo, da je čas za jesenska opravila. Foto:
Grablje Gardena
Grablje Gardena
Metla Gardena
Metla Gardena

Jesen je čas, ko se mati narava pokaže v vsej svoji veličini. Drevesa in grmičevje sijejo v najlepših odtenkih in prekrijejo vaš vrt z živopisanimi barvami listov. A ne glede na lepoto, ki se razprostira pred našimi očmi, lastniki vrtov takoj vedo, da je čas za jesenska opravila. Poleg čiščenja odpadlega listja, pobiranja jabolk, hrušk in drugega sadja, je tukaj še veliko dela, ki ga od nas zahteva jesenski čas. Da pa bi bilo to delo opravljeno kar se da enostavno in hitro ponuja GARDENA nekaj praktičnih pripomočkov iz svoje serije zelo uporabnega orodja combisystem.

Pozor listje!

Jesen bi bila tako lepa, če ne bi bilo toliko odpadlega listja! To je verjetno mnenje marsikaterega lastnika vrta. Navsezadnje, grabljanje in pometanje listja ni samo nadležno ampak tudi nujno opravilo. Na pešpoteh, cestah, stopnicah in pločnikih je listje potrebno sproti odstranjevati zaradi nevarnosti zdrsa. Tudi okrasne zelenice si ne želijo ostati pokrite z listjem, saj prav pozimi potrebujejo dovolj svetlobe, da se izognejo rumenim madežem spomladi. Enako velja tudi za zimzelene rastline. Tako, da so aktivna pomoč na jesenskem dnevnem redu grablje in metle – GARDENA combisystem v svoji ponudbi zajema različne modele le teh, ki s svojimi različnimi delovnimi širinami očistijo listje s skoraj vseh površin.

Eno držalo – veliko možnosti uporabe!

Izdelki combisystem so vodilni ergonomski sistemski izdelki, ki za vsako delo na vrtu ponujajo pravo kombinacijo držala in orodja – orodje se enostavno pritrdi na držalo, zavije z vijakom in že ste pripravljeni na delo. Zanesljiva tehnologija zagotavlja zanesljivo delo brez opletanja. Ne glede na to ali se odločite za leseno ali aluminijasto držalo, vsa so izdelana tako, da nudijo najboljšo možno ergonomijo in prijeten oprijem, na voljo pa so tudi različne dolžine za odlično prilagoditev uporabniku. Za ekstremno udobje pri delu na težje dostopnih mestih, ki so bolj oddaljena od tal pa lahko izberete combisystem teleskopsko držalo, ki se priročno podaljša s potisnim mehanizmom vse do 390 cm.

Ne glede na to ali potrebujete lopato, grablje, motiko, metlo, čistilec za žlebove ali pobiralec sadja – za vse je dovolj eno samo držalo. Možnosti uporabe so več kot številne, izdelki pa so idealni za shranjevanje, saj zasedejo veliko manj prostora. Izbirate lahko med več kot petdesetimi različnimi orodji combisystem, različnih možnosti kombinacije pa je še veliko več.

Več infomacij na gardena.si.