V četrtek bodo Blejski grad preplavili zvoki glasbe angolskega kitarista Waldemarja Bastosa. Foto:
V četrtek bodo Blejski grad preplavili zvoki glasbe angolskega kitarista Waldemarja Bastosa. Foto:

Po navdušujočem otvoritvenem koncertu povratnika z lanske Okarine , ki je polno Festivalno dvorano lani navdušil z Omarjem Soso, tokrat pa se mu je na odru pridružila valižanska harfistka Catrin Finch, bodo obiskovalci lahko v torek slišali gslasbeno zasedbo Mokoomba. V glasbi, ki temelji na tradicionalnih kot tudi sodobnih inštrumentih, glasbeniki prepletajo raznolike sloge popa in pan-afriške glasbe, vključno s soukosom, funkom in reggaejem, ter tako združujejo različne kulture južne, vzhodne in srednje Afrike. Koncert bo na Blejski promenadi.

V sredo se festival za dva dni seli na Blejski grad, oba koncerta bosta predvsem paša za ušesa za ljubitelje kitarskih zvokov. V sredo boste lahko prisluhnili grškemu mojstru etno kitare Dimitrisu Mystakidisu, ki se posveča preučevanju korenin in področij urbane grške glasbe rembetiko, dan za njim pa bodo Blejski grad preplavili zvoki glasbe angolskega kitarista Waldemarja Bastosa, ki v svoji glasni poudarja in združuje pomen afriške dediščine v sicer univerzalnem slogu luzofone glasbe.

V petek se Okarina ponovno seli na oder rob Blejskem jezeru, ko tam bo nastopila afriška basistka Manou Gallo, ki svoje afriške korenine povezuje s funk, jazz, soul in blues glasbo. Kot že vsa leta poprej so tudi letos vsi koncerti na Okarini brezplačni.