Dobra telesna pripravljenost izboljša počutje in zdravje, zato je pomembno spodbujanje gibanja. Foto:
Dobra telesna pripravljenost izboljša počutje in zdravje, zato je pomembno spodbujanje gibanja. Foto:
Sodelovanje in razumevanje vplivata na uspešnost podjetja.
Sodelovanje in razumevanje vplivata na uspešnost podjetja.
Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga.
Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga.

Dober delodajalec poskrbi, da je delovno okolje prijazno do zdravja zaposlenih, na skrb za dobro počutje pa ne smemo pozabiti niti sami.

Ob delu veliko časa preživimo v sedečem položaju, pred računalniškim zaslonom ali pa ob fizičnih naporih pozabimo na pravilno dvigovanje bremen. Ker nam doma ob vseh obveznostih pogosto zmanjka časa za gibanje in uravnoteženo prehrano, lahko zanemarjanje zdravja privede do slabega počutja. Fer delodajalec z različnimi aktivnostmi poskrbi, da se sodelavci na delovnem mestu počutijo kar najboljše ter ne pozabijo na gibanje in skrb za zdravje.

Zdrav duh v zdravem telesu

Dobra telesna pripravljenost izboljša počutje in zdravje, zato je pomembno spodbujanje gibanja. HOFER za sodelavce organizira športne delavnice s priljubljenim trenerjem Janom Kovačičem, zaposleni pa se skupaj udeležujejo tudi izbranih športnih prireditev, za katere jim podjetje pokrije stroške prijavnine. Konec maja 2018 se je več kot 150 sodelavk udeležilo dm teka za ženske v parku Tivoli, priljubljeni dogodki pa so tudi Ljubljanski maraton, Maraton treh src v Radencih in Maraton Franja. 1, 2, 3, gremo!

Dober delodajalec prisluhne zaposlenim

Če delodajalec prisluhne zaposlenim, je tudi opravljanje vsakodnevnih nalog prijetnejše. Špela Klemen, strokovna sodelavka v oddelku tajništva prodaje, svoje delo opiše: »Poleg samega dela v oddelku, ki vsak dan prinaša nove izzive, se mi zdijo super tudi vse ugodnosti, ki jih imamo zaposleni, saj ustvarjajo občutek varnosti in potrjujejo, da je dober delodajalec tudi fer delodajalec.«

Športni dogodki krepijo ekipni duh

Športno udejstvovanje ne vpliva le na zdravje – predstavlja tudi dober način za krepitev ekipnega duha in zaupanja med sodelavci, saj ga ti vedno prenesejo tudi na delovno mesto. Podjetje HOFER v Sloveniji združuje posameznike različnih starostnih skupin in ozadij, ki opravljajo številne poklice – od prodajalcev, pravnikov, grafičnih oblikovalcev, sodelavcev v nabavi in logističnem centru pa do strokovnjakov za IT, marketing in odnose z javnostmi. Dobro sodelovanje med oddelki in razumevanje med sodelavci vplivata tudi na uspešnost podjetja.

Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga, o pomenu dobrega vzdušja na delovnem mestu dodaja: “Na delovnem mestu ne sme manjkati pozitivne naravnanosti, veselja do dela, strokovnosti in medsebojnega zaupanja. Pri svojih sodelavcih cenim timsko delo, medsebojno pomoč, zaupanje, iskrenost in prijateljstvo, saj naši odnosi segajo tudi izven zidov pisarne.”

Nekaj enostavnih korakov za boljše počutje na delovnem mestu

  • Zdrava malica oziroma kosilo: o svoji malici razmišljajte vnaprej in tako sendvič ali nezdravi prigrizki ne bodo postali izhod v sili, ko bo lakota že prehuda.
  • Voda in še enkrat voda: v povprečju je telo odraslega človeka sestavljeno iz 50–65 % vode, zato upoštevajte splošna navodila za pravilen dnevni vnos tekočine in je na dan spijte približno liter in pol.
  • Raztezne vaje: tudi na delovnem mestu lahko naredite nekaj kratkih razgibalnih vaj in vaše telo bo kot prerojeno.
  • Vstanite vsaj enkrat na uro: pri dolgotrajnem sedenju lahko veliko storite, če vsako uro vstanete in spodbudite vaš krvni obtok.
  • V prostem času se gibajte: ne pozabite na zdravo telesno aktivnost, ki vam bo olajšala tudi delovne izzive – poletje ponuja številne možnosti za sprostitev in aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

HOFERjeve ugodnosti in prosta delovna mesta lahko preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.