Foto:
Foto:
false
false

za primerno zaščito informacij in dostopa do vaših poslovnih podatkov?

Informacijske tehnologije, računalniki, tablice in pametni telefoni so v organizacijah danes medsebojno povezani preko internih in spletnih omrežij. Preko interneta sodelujemo v družbenih omrežjih, podatke shranjujemo v oblake, na strežnikih hranimo zaupne informacije … Naraščanje uporabe informacijskih tehnologij in elektronskega poslovanja pa prinaša tudi povečanje tveganja zlorabe poslovnih podatkov in informacij, ki so navsezadnje tudi del kapitala organizacij.

VARNOST PODATKOV JE ODGOVORNOST ORGANIZACIJE

Organizacija mora vzpostaviti ustrezne varnostne sisteme in kontrole ter zagotoviti, da je dostop do podatkov in informacijskega sistema nadzorovan ter da so podatki ter informacijske storitve ves čas na voljo le izbranim odjemalcem. Nevarnosti za zlorabo podatkov pa ne predstavljajo le zunanje javnosti, temveč tudi zaposleni. Zato organizacija mora zagotoviti varnostne kontrole in pravila tudi za zaposlene ter jih seznaniti s postopki varovanja in načini ravnanja v primeru napak, nesreč ali zlorab podatkov, da se zmanjša potencialna poslovna škoda.

PRIDOBITE CERTIFIKAT ISO/IEC 27001

Sistem vodenja varovanja informacij ISO/IEC 27001 postaja nepogrešljivo orodje pri obvladovanju informacijskih tveganj v vseh možnih oblikah in medijih. Sistem poleg ukrepov tehničnih kontrol, kot so nastavitev požarne pregrade, varne oddaljene povezave in ugotavljanje istovetnosti uporabnikov, zajema tudi organizacijske ukrepe, kot so klasifikacija informacij, fizično varovanje objektov ali opis varovanja informacij v pogodbah o zaposlitvi, ki niso povezani s tehnologijo.

POSLOVNE KORISTI CERTIFICIRANJA

S pridobitvijo certifikata ISO/IEC 27001 boste:

  • prepoznali in zmanjšali varnostna tveganja,
  • zaščitili podatke, informacije in kapital organizacije,
  • zagotovili večjo zaupnost pri izmenjavi informacij s poslovnimi partnerji,
  • imeli konkurenčno prednost pri sklepanju poslovnih partnerstev.

V SIQ Ljubljana nudimo celovite rešitve na področju varnosti informacijskih tehnologij. Poleg certificiranja sistema vodenja varovanja informacij izvajamo varnostne preglede informacijske infrastrukture in aplikacij, revizijske preglede informacijskega sistema, socialni inženiring ter preglede programske opreme. Strokovnjaki SIQ pri certificiranju zagotavljajo visoko kredibilnost, neodvisen in nepristranski pristop ter popolno zaupanje.

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega informativnega predavanja, kjer vam bomo podrobneje predstavili certificiranje informacijske varnosti vaše organizacije. Na brezplačno predavanje se lahko prijavite TUKAJ.