Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Na Zemljo vsak dan prileti 60 ton prašnih delcev iz vesolja. Iz Sahare pa vsake štiri sekunde “krene” za en vagon prahu. Ves ta prah pride tudi v naše domove in pristane na pohištvu, na tleh, na naših copatih, kavčih in v posteljah. Vsebuje različne stvari, od odmrle kože, zemlje, delce insektov, do vlaken iz oblačil. Raziskave kažejo, da na dan zaužijemo od 50 do 100 mg prahu.

Vdihavanje delcev prahu lahko povzroči težave z dihali

Poleg prahu nam v naših domovih družbo delajo tudi pršice, ki lahko povzročajo številne zdravstvene zaplete, kot so težave z dihali in s kožo. Te težave so lahko še bolj izrazite pri tistih, ki imajo alergijo na pršice. Vsakodnevno sesanje je v tem primeru pravzaprav nuja, saj prispeva k občutno boljšemu počutju in k zmanjšanju tovrstnih težav, vdihavanje zraka, polnega prahu, pa je nezdravo tudi za tiste, ki alergije na pršice nimajo. Delci prahu in ostankov hrane, ki jih ne posesamo takoj, tonejo vse globlje v vlakna preproge. Delce namreč vsakič znova pohodimo in dnevno dodajamo še delce, ki se držijo podplatov copat ali nogavic. Če s sesanjem odlašamo, jih je vse težje odstraniti, in zateči se moramo h globinskemu čiščenju, kar običajno predstavlja dodaten strošek.

Zakaj bi morali sesati vsak dan?

Če doslej sesanju niste posvečali pretirane pozornosti oziroma si za to opravilo ob vseh obveznosti lahko le redko vzamete čas, vas bodo ti razlogi nedvomno prepričali k rednemu sesanju.

Navajeni smo, da vsak dan očistimo kuhinjo, odnesemo smeti, pobrišemo mizo. Očistimo torej tisto, kar vidimo. Kako pa je s sesanjem? Sesamo dovolj pogosto? Živimo v dovolj čistem zraku?

Kako pogosto torej sesati?

Strokovnjaki za čiščenje prostorov pravijo, da je treba sesati tolikokrat tedensko, kolikor oseb v gospodinjstvu uporablja določen prostor. Če imamo majhne otroke ali hišne ljubljenčke, je priporočljivo sesati vsak dan, to še posebej velja za bivalne prostore.

Kako si lahko sesanje olajšamo?

Ker je sesanje zamudno, za marsikoga pa tudi fizično naporno, so nam pri zagotavljanju čistega zraka še v posebno pomoč vakuumski robotski sesalniki iRobot Roomba. Vse delo namreč opravijo sami in ker gre za robote, lahko neutrudno, enako temeljito in brez pritoževanja sesajo tudi večkrat na dan. Njihova prednost je tudi v tem, da prahu pri sesanju ne dvigujejo. Posesajo tudi prah iz zraka, s čimer se dodatno zmanjša še količina prahu na policah. Vam pa ostane čas, ki ga lahko preživite po svoje. V čistem in zdravem zraku.

Najsodobnejši robotski sesalniki, kot je iRobot® Roomba®, temeljito očistijo tudi kote, se samodejno vključijo po programu, ki ga nastavimo, in se po opravljenem delu sami vrnejo v bazo. Ker so povezani z internetom, jih lahko vključimo od koderkoli in sledimo njihovemu delu. Skoraj tako kot bi imeli osebnega hišnega pomočnika.

Robotski sesalnik iRobot® Roomba® očisti vsa trda tla. Ne glede ali gre za ploščice, laminat, parket, vinil, preproge. Pri preprogah je pravilo, da ne smejo biti višje od 1,6 cm, enako velja za pragove.

Robotski sesalnik iRobot® Roomba® je vakuumski sesalnik. Ima tristopenjski sistem čiščenja. To pomeni, da s krtačami pod sabo naredi podtlak, krtači se vrtita en proti drugi, motorček v košku pa poskrbi, da nesnago varno posesa vase. Prav lastniki hišnih ljubljenčkov, so nad njim najbolj navdušeni.

Poudariti je treba, da je učinkovitost sesanja enaka vsem serijam robotskih sesalnikov iRobot® Roomba®, od najcenejšega do najdražjega. Med seboj se razlikujejo v programskih razširitvah...npr., ali ima nastavitev urnika, ali ga lahko upravljamo s pametnim telefonom, ali se zna vrniti, napolniti in nadaljevati s čiščenjem, če mu je z enim polnjenjem zmanjkalo časa. Razlikujejo pa se tudi v opremi, pod kar spada npr., velikost koška, kakšen filter je vgrajen, kakšne so krtače in koliko vzdrževanja – čiščenja bodo potrebovale, kakšno baterijo ima vgrajeno...itd. Tako imamo najnižji model robota, kjer čistimo s pritiskom na tipko CLEAN, sobo po sobo in najvišji model robota, kateremu bodisi nastavimo urnik, bodisi ga na delo pošljemo preko našega pametnega telefona, sesa sistematsko sobo za sobo in zna posesati celotno nadstropje našega stanovanja. Pa če poseben košek ima, s pomočjo katerega poveča svojo moč, ko naleti na preprogo. Vmes med obema pa je na voljo cel kup modelov. Dobro je, da se uporabnik pred nakupom dobro pozanima, kakšne so razlike znotraj serij. Nekomu je aplikacija nadvse pomembna, drugemu pa zato ni mar. Nekdo raje vklopi robota, ko odide od doma, drug pa si rad čiščenje splanira v naprej.

Dobro je tudi vedeti, da nakup robota ni trend, ki bi ga morali slediti in menjati starega za novega ob vsakem prihodu novega modela. Je nakup desetletja. Pri iRobot-u še vedno skrbijo za uporabnike robotskih sesalnikov iRobot® Roomba®, ki so stari 10 let in več. Zanje so še vedno na voljo vsi rezervni deli.

Z robotski sesalnikom iRobot® Roomba® poskrbite za čista tla vsak dan. Brez napora.