Oglasno sporočilo
Fanfare Ciocarlia (foto: Arne Reinhard)

Dodaj v

Vrhunca letošnjega festivala Okarina Natacha Atlas in Fanfare Ciocărlia

20. julij 2018 ob 13:01
Slovenija - Oglasno sporočilo

Največji slovenski festival etno glasbe bo tokrat že 28. po vrsti. V štirinajstih dneh, od 23. julija do 5. avgusta, se bo na Blejskem gradu in na jezerski promenadi zvrstilo 15 vrhunskih glasbenih skupin in posameznikov tako iz Evrope kot tudi iz Afrike, Južne Amerike in Hong Konga … in kar je pri Okarini že stalnica – vsi koncerti bodo brezplačni.

Festival bo letos otvoril povratnik z lanske Okarine Seckou Keita, lani je v polni Festivalni dvorani navdušil z Omarjem Soso, letos pa se mu bo 23. julija za otvoritveni koncert festivala na odru na blejski promenadi pridružila valižanska harfistka Catrin Finch.

Med vrhunci festivala gre med 15 nastopajočimi vsekakor omeniti najpomembnejšo godbo na pihala na svetu romunski orkester Fanfare Ciocărlia, nastopili bodo 3. avgusta, virtuoza na kitari Richarda Thompsona, najpomembnejša glasbena revija na svetu Rolling Stone, ga je uvrstila med 20 najboljših kitaristov vseh časov, pa etno superskupino Bokanté, prav vsak od kitaristov v zasedbi ima v svoji vitrini najmanj dva grammyja.

Za vse ljubitelje kabareta bo prava poslastica nastop ukrajinske skupine Dakh Daughters, 1. avgusta jih najdete na jezerski promenadi pod Festivalno dvorano, dan prej bodo nastopile legende južnoameriške etno glasbe Los Mirlos, festival pa bo letos zaključila kraljica etno-hip hop fusiona in ena največjih svetovnih zvezd etno glasbe sploh Natacha Atlas. Celoten program najdete na okarina-festival.si.

Zavod za kulturo Bled
Prijavi napako
Kazalo