Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Medical center Rogaška je uradni izvajalec preiskav z magnetno resonanco za moško in žensko rokometno reprezentanco v letu 2018.

Medical center Rogaška je bogatejši za s katero kot edini ponudnik pri nas uporabnikom omogoča hiter in učinkovit pregled celega telesa. Njihovi radiologi brez čakalnih vrst opravljajo MR-preiskave trebuha, živčevja oz. možganov in hrbtenjače ter mišično-skeletnega sistema, kot eni redkih centrov pa izvajajo tudi preventivne preglede dojk in prostate. Nove MR-naprave se bodo razveselili uporabniki menedžerskih pregledov ter rekreativni in vrhunski športniki, ki želijo po poškodbah čim prej nadaljevati s športnimi aktivnostmi, saj je diagnostična preiskava hitra in natančna, postopek pa traja le od 10 do 60 minut. Medical center Rogaška tako na široko odpira vrata svoje nove radiološke ambulante uporabnikom iz vse Slovenije, hkrati pa bo reševal tudi problematiko dolgih čakalnih vrst v Savinjski regiji ter na Štajerskem.

MR-preiskava celega telesa

Medical center Rogaška s svojimi vrhunskimi specialisti radiologi kot edini v Sloveniji omogoča MR-preiskavo celega telesa, in sicer na najboljšem MR-aparatu, ki je trenutno na trgu – Siemens Avanato Fit 1,5 T. Diagnostičen postopek traja okvirno 30-40 minut in je koristno, hitro in neinvazivno orodje za odkrivanje naključnih patoloških sprememb pri načeloma zdravih ljudeh. Za oceno in zdravljenje bolezni bo s timskim in multidisciplinarnim pristopom tudi pri razširjenih menedžerskih pregledih poskrbela ekipa specialistov z različnih področij medicine.

MR-preiskave trebuha, dojk in prostate

Z MR-preiskavo trebuha (jeter, trebušne slinavke, ledvic, nadledvične žleze, vranice, prostate, žolčnega sistema, enterografija) je mogoče z natančnostjo opredeliti vnetja, tumorje in vzroke za bolečine neznanega izvora, pa tudi bolezenska stanja v medenici ter ginekološka in urološka obolenja, kot so rak prostate, materničnega vratu, ciste jajčnikov ali bolezni maternice. Z MR-preiskavo dojk je danes mogoče zgodaj odkriti povsem majhne karcinome, njihove začetne oblike ter tumorje, ki niso bili zaznani pri predhodnih preiskavah. Priporočajo ga ženskam z visokim družinskim tveganjem, za samo spremljanje stanja ter preiskave pred in po operativnih posegih, z njo pa ocenjujejo tudi stanje vsadkov v dojkah. Ker je rak prostate najpogostejši rak pri moških, so pravočasni pregledi pri moških nujni že pred 40. letom starosti. Sčasoma se lahko razširi v sosednje organe, kot so mehur, semenske vezikule, sečnico ali danko, bezgavke, kosti, pljuča, jetra, pljučno mreno in nadledvične žleze. MR-preiskave prostate bodo omogočale ugotavljanje bolezni, oceno stanja ter njene morebitne razširjenosti pred ali po operativnih posegih, preventivno pa jo priporočajo tudi pacientom z zvišanim markerjem PSA.

Nevroradiološke in MR-preiskave mišično-skeletnega sistema

MR je izjemna diagnostična metoda, ki omogoča trirazsežen prikaz delov telesa in poleg anatomskega prikaza sestave telesa omogoča tudi vpogled v delovanje možganov, metabolične spremembe, mikrocirkulacijo in arhitekturo na celični ravni. Mišično-skeletna radiologija bo koristila tistim, ki trpijo za kronično ali ponavljajočo se bolečino v mišicah in hrbtenici, vnetnimi bolečinami in jutranjo okorelostjo. Medical center Rogaška je eden redkih centrov, ki izvaja MR-artrografijo, preiskavo, ki omogoča natančen vpogled v ramenske in periferne sklepe, zapestja in kolke, pa tudi v hrustančne površine in hrbtenična vretenca. Tudi mišična bolečina je pogost problem tako pri športnikih kot tistih, ki ne trenirajo, zato bo MR-preiskava hitro in natančno opredelila stopnje poškodb mišic, tetiv ali sklepov.

Za vas bodo v Medical centru Rogaška poskrbeli vrhunski radiologi in ostali specialisti z različnih diagnostičnih področij.

Naročanje:

moj-termin@rogaska-medical.com

T: 03 811 70 80.