Foto:
Foto:
  1. registrirajte brezplačen račun za trgovanje na povezavi tukaj,
  2. verificirajte račun
  3. in avtomatsko dobite 50 evrov na svoj račun, s katerimi lahko takoj začnete trgovati in služiti na svetovni borzi.

V začetku leta so delnice Facebooka prvič vstopile v skupino 20 delnic, v katere vlagatelji v ZDA največ vlagajo. Z vrednostjo okoli 300 milijard dolarjev je Facebook osmo podjetje na svetu po vrednosti in tudi največje družabno omrežje s preko 1,6 milijarde uporabnikov.

Da bi delnica postala ena od najbolj trgovanih s strani institucionalnih vlagateljev, mora biti delnica tako imenovani “blue chip“ - delnica, ki je simbol za kvaliteto in vrednost.

Razlog, zakaj se z delnicami Facebooka toliko trguje je ta, da so enostavno postale prevelike, da bi se jih ignoriralo. Tekom preteklega leta so delnice Facebooka porasle za 32% in pomembno povečale svoj odstotek, tako v okviru S&P500 indeksa, kot tudi v Nasdaq-u.

Warren Buffett, ki ga smatrajo za najboljšega vlagatelja vseh časov, je največ zaslužil s skoraj popolnim izogibanjem tehnološkemu sektorju. Prehiter razvoj tehnološke industrije in nezmožnost predvidevanja, katera podjetja bodo obstala vsaj deset let in katera ne, so razlog, da se je ta veliki vlagatelj izognil temu sektorju. Pred nekaj leti se je smatralo, da bo vse manjše število mladih uporabljalo družabna omrežja in da bo imel Facebook enako usodo, kot jo je imel MySpace. Kar pa očitno ni res.

Število aktivnih uporabnikov Facebooka še vedno narašča in to s hitrejšim tempom, kot na primer primer na Twitter-ju, čeprav ima že zdaj skoraj petkrat več uporabnikov. Skratka, institucionalni vlagatelji so končno dali delnicam Facebooka mesto, ki si ga zaslužijo, z vednostjo, da bo Facebook očitno obstal na finančnem trgu dlje časa, kot je kdorkoli lahko le upal. Poleg institucionalnih v delnice Facebooka vse več vlagajo tudi posamezni vlagatelji.

Od začetka leta do danes so delnice Facebooka porasle preko 9%, po podatkih analitikov Financial Times-a pa bi v teku letošnjega leta lahko porasle še za dodatnih 20%.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.