Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Ljudje v pridobitev različnih dobrin vlagamo veliko svojega dela, truda in sredstev – posebej, ko gre za nepremičnine in dražje izdelke. Nihče ne želi ostati brez strehe nad glavo ali pa z debelim računom za popravilo, če/ko gre kaj narobe. Neljubim dogodkom in situacijam se venomer ne moremo izogniti, lahko pa se nanje kar se da dobro pripravimo. In predvsem ustrezno zavarujemo. Kdor razume tveganja sodobnega sveta zavaruje – sebe in svoje premoženje.

Zavarovanje kreditov je pametna poteza

Pridobitev kredita za kakršenkoli namen (stanovanjski, avtomobilski ali gotovinski kredit) predvideva njegovo redno odplačevanje. Kreditojemalcem se lahko v življenju tudi kaj zalomi, žal lahko tudi umrejo. Lahko ostanejo na primer brez službe oz. so nezmožni za delo, zaradi česar postanejo nesposobni odplačevati kredit. Za opisane primere ima SKB v ponudbi Zavarovanje za primer brezposelnosti kreditojemalca, ki kreditojemalcu ob izgubi zaposlitve olajša odplačevanje najetega kredita ter Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev potrošniških in stanovanjskih kreditov namenjen najemnikom gotovinskih in/ali stanovanjskih kreditov. Ob sklenitvi omenjenega zavarovanja banka kreditojemalcu ponuja dodatne ugodnosti pri obrestnih merah. Sklenitev življenjskega zavarovanja kreditojemalcev potrošniškihin stanovanjskih kreditov zagotavlja, da v primeru njegove prezgodnje smrti odplačilo kredita ne bo bremenilo dedičev.

Enostavna sklenitev različnih zavarovanj na enem mestu

Letanje s papirji med banko in zavarovalnico (ter nazaj) je stvar preteklosti. V SKB so v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI d.d. poskrbeli, da zavarovanja za različne namembnosti lahko enostavno sklenemo v katerikoli njihovi poslovalnici in tako prihranimo čas ter denar.