Jesenski dnevi ponujajo številne destinacije, ki vas bodo navdušile s svojimi naravnimi lepotami. Foto:
Jesenski dnevi ponujajo številne destinacije, ki vas bodo navdušile s svojimi naravnimi lepotami. Foto:
Pri potovanju v tujino ne pozabite niti na priročnost plačevanja s plačilnimi karticami
Pri potovanju v tujino ne pozabite niti na priročnost plačevanja s plačilnimi karticami.
Foto: Oglasno sporočilo

Slovo poletja prinese obujanje spominov na (nepozabne) počitnice in pripravo novih načrtov za nove potovalne podvige. Jesen je kot naročena za raziskovanje novih krajev in dogodivščin. Preverite, katere destinacije so idealne za obisk v mesecu oktobru in novembru.

Za večino je poletje v znamenju vodnih radosti in počitnikovanja nekje ob morju. Počitnice, žal, vedno minejo prehitro. Mnogi hitro po koncu poletja preverite, koliko dopusta imate še na voljo in kam bi jo popihali še pred mrzlo zimo. Prva izbira so krompirjeve počitnice, med katerimi zaradi praznikov privarčujete tudi kakšen dan dopusta.

Jesenski dnevi ponujajo številne destinacije, ki vas bodo navdušile s svojimi naravnimi lepotami. Vsi, ki niste imeli dovolj kopanja v morju, valovi v tropskih krajih vabijo. Bodo pa stroški v teh primerih nekoliko višji. Izbrali smo nekaj destinacij, ki jih v jesenskih dneh priporoča ugledna popotniška revija Conde Nast Traveller. Preverili smo tudi stroške v primeru potovanja s turistično agencijo.

Temperamenta Kuba je dežela salse, cigar in ruma. Največji otok karibskega otočja vas bo navdušil z dolgimi, biserno belimi plažami. Obisk Havane, prestolnice države, je obvezen. Svetovni popotniški portali svetujejo, da jo obiščete še preden bo prišlo do večjih sprememb po smrti dolgoletnega voditelja države Fidela Castra. Konec oktobra in začetek novembra sta idealna meseca, Kuba je namreč med decembrom in februarjem preplavljena s turisti iz celega sveta. Za deset dni raziskovanja Kube boste na osebo odšteli od 2.000 evrov naprej.

OMAN

Oman v zadnjih letih postaja pravi hit. Ljubitelji zgodovine in različnih kultur boste navdušeni nad največjim mestom in prestolnico Muscatom. Še danes se občuti zgodovinski preplet različnih kultur. Na tradicionalnih tržnicah lahko preizkusite vaše sposobnosti barantanja. Oman ima številne čudovite plaže, s terenskimi vozili se lahko zapeljete po valovitih puščavah ali se osvežite v bazenu kakšne izmed oaz. Teden dni potepanja po Omanu vas bo na osebo stal okoli 1.500 evrov.

MAVRICIJ

Otok, ki je za obisk primeren v vsakem letnem času. Pa vseeno je oktobra na Mavriciju pomlad, temperature po topli zimi naraščajo, hkrati pa ne gre za deževno obdobje. Sinje modro morje, pisan podmorski svet in peščene plaže so razlog, da ga imenujejo tropski raj. Za 10 dni odklopa boste plačali okoli 2.000 evrov na osebo.

ETIOPIJA

Etiopijo so v preteklosti pestile številne katastrofe, veljala je za eno najrevnejših držav na stari celini. V zadnjih letih je infrastruktura napredovala, gradijo se ceste, letališča in turistični kompleksi. Je izjemno razgibana in skriva številne naravne lepote, ki zasenčijo vse težave s katerimi se spopada. Puščava Danakil, jezero Tana, gorovje Semien so le nekatere izmed lepot. Teden dni Etiopije vas bo prišel okoli 2.000 evrov na osebo.

ANDALUZIJA

Od najbližjih destinacij je potrebno izpostaviti Andaluzijo. Glavnina turistov je novembra že zapustila južni del Španije, podnebje je še vedno dovolj prijetno za nošenje kratkih majic. Velja za domovino flamenka in bikoborb, pri čemer je obisk Malage, Granade in Cordobe obvezen. Ne pozabite se zapeljati do Gibraltarja, najjužnejše točke Evrope, kjer vas bodo pozdravile razigrane makaki opice. Teden dni popotovanja po Andaluziji vas bo stal okoli 1.000 evrov na osebo.

Z ekspres kreditom do uresničitve sanj

Stroški navedenih potovanj niso zanemarljivi, zlasti v primeru, ko ne potujete sami. Za družinsko potovanje boste hitro odšteli več kot 3.000 evrov.

Za financiranje obiska sanjske destinacije je ena izmed rešitev Ekspres kredit. Z minimalno dokumentacijo lahko v treh urah dobite od 1.000 do 15.000 evrov kredita z odplačilno dobo od 12 do 96 mesecev. Fiksna obrestna mera, brez stroškov zavarovanja in brez stroškov vodenja kredita.

Pri potovanju v tujino ne pozabite niti na priročnost plačevanja s plačilnimi karticami, ki vam zagotavljajo tudi varnost in dodatna zavarovanja. Ide@l Mastercard kartica vam omogoča kredit na 60 obrokov v žepu in je kot plačilno sredstvo priročnejša od gotovine, saj je sprejeta v več kot 150 državah na svetu, na več kot 36 milijonih različnih prodajnih mestih.