Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Okolje - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Čaka nas vroč teden s temperaturami do 35 stopinj Celzija

Vremenska napoved kaže, da se bodo temperature do konca tedna stopnjevale, čaka nas med 30 in 35 stopinj Celzija. Podobno bo tudi drugje po Evropi. V Španiji in Franciji pričakujejo do 40 stopinj Celzija. Na drugi strani bo v Turčiji in Grčiji sveže.

Požar v zbirnem centru za embalažo v Dragonji ni bil podtaknjen

Vzroka za požar v zbirnem centru za embalažo v Dragonji, kjer je zagorelo v petek popoldne, policiji ni uspelo ugotoviti. Vendar so izključili požig oziroma možnost, da bi šlo za kaznivo dejanje.

Na Jesenicah opozarjajo na nevzdržne razmere na odlagališču Mala Mežakla

Jeseniški občinski svetniki so na izredni seji obravnavali vprašanje kopičenja odpadkov in smradu s centra za ravnanje z odpadki na Mali Mežakli. Zavzeli so se za dopolnitev koncesijske pogodbe z Ekogorjem, s katero bi občina imela več nadzora.

V vrtini pri Hrastovljah še naprej zaznavajo onesnaženje

Agencija za okolje (Arso) v vrtini pri Hrastovljah še naprej zaznava koncentracije mineralnih olj. Enako kot v preteklem tednu se onesnaženje kaže v eni vrtini, medtem ko na drugih merilnih mestih podatki ne kažejo nanj.

Labodja mladiča s Koseškega bajerja dobila svoji "osebni izkaznici"

Strokovnjaki iz Prirodoslovnega muzeja so izpeljali obročkanje dveh labodjih mladičev, ki sta se letos izvalila ob Koseškem bajerju. Mladiča sta s tem dobila svoji "osebni izkaznici", ki bosta omogočali preučevanje njunega življenja.

Krajevna neurja povzročala škodo

Lokalna neurja so v nedeljo popoldne zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so našteli 55 dogodkov, pozneje pa tudi Črnomelj in Metliko.

Ustavno sodišče "absolutno prednostno" o odvzemu volka in medveda

Ustavno sodišče je ta teden obravnavalo pobudo za oceno ustavnosti interventnega zakona o odvzemu medveda in volka iz narave.

Čebelarjem zagodlo vreme, letina medu razpolovljena

Vreme letos ni naklonjeno čebelarjem. Ti bodo zaradi neugodnega vremena pridelali manj medu od predvidevanj, izpad bo po najnovejši oceni več kot 60-odstoten.

Islandija poskuša postati spet zelena

Islandije ne povezujemo z gozdom, a je bil ta na otoku v preteklosti precej bolj pogost, kot je zdaj. Glavni krivci za množičen posek islandskih gozdov so bili vikinški drvarji.

Washington se pripravlja na 38 stopinj Celzija

ZDA se pripravljajo na konec tedna z izredno visokimi temperaturami, v New Yorku in Detroitu nameravajo prebivalcem pomagati pri hlajenju.

Požar v Dragonji pogašen, vzrok "najverjetneje samovžig"

Požar v zbirnem centru za embalažo v Dragonji, kjer je zagorelo v petek popoldne, je pogašen. Pri gašenju je sodelovalo okoli 50 gasilcev s 16 gasilskimi vozili.

Italijanske oblasti že slab teden lovijo slovenskega medveda

Oblasti v italijanski pokrajini Tridentinsko (Trentino) že več kot pet dni lovijo medveda s slovenskimi koreninami. Medved se je v drznem akrobatskem pobegu gozdnim čuvajem izmuznil v nedeljo.

V slovenski Istri uvedli varčevanje z vodo. Pa se ga vsi držijo?

Vremenoslovci za naslednje dni napovedujejo povišanje temperatur in suho vreme, kar dodatno vpliva na povečanje porabe vode, zato pristojni v slovenski Istri pozivajo k varčni uporabi vode. Kako pa ta poziv spoštujejo domačini?

V slovenski Istri veljajo ukrepi za zmanjšanje porabe vode

V štirih istrskih občinah danes začenjajo veljati posebni varčevalni ukrepi za zmanjšanje porabe pitne vode. Namen ukrepov je ohranitev zmerne porabe vode, s čimer bi se tudi v primeru onesnaženja vira Rižane izognili strožjim ukrepom.

Mineralno olje v vrtini pri Hrastovljah ni razliti kerozin

Mineralno olje, ki ga je v vrtini P19 na območju Hrastovelj v ponedeljek prvič zaznala Agencija RS za okolje (Arso), ni kerozin, ki se je razlil ob nesreči vlaka na začetku meseca, je povedala v. d. generalnega direktorja agencije Lilijana Kozlovič.

Najdena žival: tigrasti oranžni muc

Konec junija so mladička našli skupaj z mamo. Najditelji bi ga radi oddali.

Izgubljena žival: popolnoma bel mucek (Črnuče)

Štirimesečni muc se je izgubil skupaj s svojim bratcem - slednji se je že vrnil, enega še pogrešajo.

Izgubljena žival: Večbarvna muca (Lukovica)

V Zlatem polju pri Lukovici se je izgubila dve leti stara muca.

Kmetijska ministrica: Na Blokah zaradi volkov izredne razmere

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je obiskala Bloke, kjer se je srečala z županoma občin Bloke in Loška dolina, člani lovskih družin in kmeti, ki jih pestijo napadi zveri, predvsem volkov. Razmere je opisala kot izredne.

Monsunsko deževje vzelo že več kot 200 življenj

Monsunsko deževje je v Indiji, Nepalu, Bangladešu in Pakistanu zahtevalo že več kot 200 smrtnih žrtev. Več milijonov ljudi so morali zaradi poplav, zemeljskih plazov in porušenja stavb evakuirati.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...