Podrta drevesa na Bohinjskem. Foto: Neurje.si/Rok Franc
Podrta drevesa na Bohinjskem. Foto: Neurje.si/Rok Franc

Blejski policisti so bili nekaj pred 3. uro zjutraj obveščeni o dogodku, v katerem je zaradi močnega neurja na šotor in avtomobil padlo drevo. Francoska družina je v okolici Nomenja prenočevala v šotoru in avtomobilu.
Moški, ki je bil v šotoru, in ženska, ki je bila v avtomobilu, sta bila lahko telesno poškodovana. Na kraju jim je pomoč nudilo zdravstveno osebje, moškega in žensko so prepeljali v zdravstveno ustanovo. Trije otroci, ki so bili v avtomobilu, niso bili telesno poškodovani.

Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek, so sporočili s Policijske uprave Gorenjska.

Bohinjski župan Jože Sodja je pojasnil, da je bilo ponoči sicer najhuje v vasi Kamnje, kjer je odkrivalo strehe na objektih in podiralo tudi kozolce, medtem ko so podrta drevesa po celem Bohinju.

Sorodna novica Medved: Neurje je razdejanje povzročilo vse od Bovca do Prekmurja

O podrtih drevesih in odkritih strehah poročajo tudi iz drugih gorenjskih občin. Policisti so od 2.30 naprej sprejeli 24 klicev o neprevoznosti cest, večinoma zaradi podrtih dreves, ki so bila posledica hudega neurja na območjih od Bohinja, Radovljice do Kranja. Večina intervencij je potekala glede prevoznosti cest. Interventne službe in vzdrževalci cest so večinoma že vse sanirali in so ceste normalno prevozne.

V dveh primerih je drevo padlo pred voznika avtomobila, ki se trku nista mogla izogniti. Nastala je samo gmotna škoda.

Na območju Naklega je neurje uničilo tabor na sotočju Tržiške Bistrice in Save. Gasilci so poskrbeli za evakuacijo otrok iz tabora in sanacijo in odstranjevanje dreves.

Številne gasilske enote so na delu tudi drugje. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je bilo v občini Cerklje na Gorenjskem v neurju podrtih več dreves, zaprtih lokalnih cest in poškodovanih objektov. Več dreves je veter podrl tudi v radovljiški občini.

Prav tako je veter drevesa podiral v kranjski mestni občini, kjer je odkritih tudi nekaj streh na objektih. Na območju Šenčurja je veter odkril streho na gospodarskem objektu, zalilo pa je tudi podvoz pod avtocesto. Nekaj težav je neurje na Gorenjskem povzročilo tudi pri oskrbi z električno energijo.

V Bohinju drevo padlo na avtomobil