Foto: Arhiv STO
Foto: Arhiv STO

Predstavniki Lovske družine Radeče medvedjo družino na tem območju spremljajo že nekaj dni in v sodelovanju s policisti občane ter pohodnike opozarjajo na prisotnost medvedov, so zapisali na celjski policijski upravi.

Tudi na območju Petrovč opozarjajo na prisotnost medveda. Težava so na sprehajalnih poteh lahko tudi psi, ki niso na povodcu in ki lahko napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. "Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika," opozarjajo policisti.

Medvedi na Koroškem

Zadnje dni se najmanj dva medveda gibljeta tudi na Koroškem. V soboto so lovci iz Slovenj Gradca potrdili, da sta na območju med Slovenj Gradcem in Uršljo goro trenutno dva kosmatinca, lovci pa ocenjujejo, da se tretji medved nahaja na Peci, poroča spletni portal koroskenovice.si.

Pohodnikom policisti zato svetujejo, naj se čim manj zadržujejo na teh območjih. Če pa so tam, naj bodo glasni in medveda že od daleč opozorijo na svojo prisotnost. Psi naj bodo na povodcih.

Medvedje že lomastijo naokoli