Foto: Lea Vornšek Pejovnik (slika je simbolična)
Foto: Lea Vornšek Pejovnik (slika je simbolična)

Kot je poročalo neurje.si, se je supercelična nevihta, ki je iz smeri Haloz čez del Podravja potovala proti Slovenskim goricam, Gornji Radgoni in Apačam, okrepila in jo je nad območjem Radgone in Apač spremljala tudi debelejša toča. Toča je zjutraj padala tudi v Laškem.

Več posredovanj gasilcev v slovenski Istri

Gasilci so v slovenski Istri opravili štiri intervencije, in sicer so dvakrat posredovali zaradi prometnih nesreč, dvakrat pa zaradi podrtih dreves, točneje v Kopru in Piranu, so pojasnili v Gasilski brigadi Koper.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bilo med 22. in 23. uro posredovanje gasilcev potrebno dvakrat. Najprej se je drevo podrlo na cesti v Fizinah in občini Piran. Koprski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Pirana so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča ter tako omogočili nemoten promet.

Le slabe pol ure pozneje so koprski gasilci posredovali na Ulici za gradom v občini Koper, kjer se je večje drevo naslonilo na streho stanovanjske hiše. Gasilci so drevo razžagali, dežurni v komunalnem podjetju Marjetica Koper pa so razrezano drevo odpeljali in omogočili nemoten promet.

Okoli 2. ure je neurje podrlo tudi drevo pred naseljem Dolenje pri Jelšanah v smeri Ilirske Bistrice. Drevo je odstranil delavec cestnega podjetja, navaja uprava.

Več prijav težav zaradi neurja je bilo tudi v Krškem in na Škofljicei. Okoli 21.30 pa so zaradi nevihte trije kolesarji obtičali na cesti Tolmin–Kobarid. Reševalca GRS Tolmin sta jih prepeljala na varno v Prapetno.